Big Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu vaccinul antiCovid!

Publicat in Ştiri Naţionale 16 Aprilie 2021 880 ori
Google+ WhatsApp
Big Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu vaccinul antiCovid!
Big Pharma ține omenirea într-o pandemie pe viață. Rapel după rapel cu vaccinul antiCovid!

Persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu ambele doze de vaccin, fie că au optat pentru serul Pfizer sau pentru cel dezvoltat de Moderna, nu trebuie să se culce pe o ureche. Cel mai probabil va fi nevoie de o treia doză de vaccin, susțin dezvoltatorii vaccinurilor.

Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil nevoie de a treia doză în termen de un an, apoi fără îndoială o injecţie în fiecare an, a spus CEO Pfizer, Albert Bourla. „O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate", a indicat Albert Bourla, potrivit Agerpres, care citează AFP. „Şi, pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie", a adăugat el.

Vaccinare antiCovid în fiecare an
Și Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul serului anti-COVID. Directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă. „Vreau să mă asigur că din toamnă vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA", a afirmat Bancel.

Cercetătorii încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a fost complet vaccinată. A treia doză ar urma să crească protecţia imunitară. Asta în contextul temerilor legate de apariţia unor variante noi ale virusului, printre care cea africană.

Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea celei de-a doua doze. Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la șase luni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.