FBI a arestat un bărbat care voia „să omoare 70% din internet

Publicat in Ştiri Internaţionale 15 Aprilie 2021 776 ori
Google+ WhatsApp
FBI a arestat un bărbat care voia „să omoare 70% din internet
FBI a arestat un bărbat care voia „să omoare 70% din internet

FBI a arestat un bărbat care voia să pună o bombă la un centru de date al Amazon. Bărbatul, care a participat la revoltele de la Capitoliu din ianuarie, credea că astfel „va omorî 70% din internet", relatează BBC.

Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fst arestat în urma unui flagrant. A cumpărat un dispozitiv exploziv fals de la un agent FBI sub acoperire. Bărbatul a fost acuzat de tentativă de distrugere a unei clădiri cu un dispozitiv exploziv.

Pendley a intrat în vizorul FBI după ce o persoană l-a raportat pentru postările de pe rețelele sociale.

Dacă va fi condamnat, bărbatul riscă 20 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, Pendley voia să distrugă rețeaua de servere a companiei Amazon. El credea că sunt 24 de clădiri care controlează 70% din internet, inclusiv serviciile folosite de CIA și FBI, potrivit unei conversații aflate la dosarul său.

Anchetatorii au descoperit că Pendley a participat la revoltele de la Capioliu din 6 ianuarie. Bărbatul a condus din Texas până în Washington pentru acest lucru și le-a spus prietenilor că a avut o pușcă de asalt cu el, dar a lăsat-o în mașină. El a povestit însă că nu a intrat în clădire.

La două zile după revolte, un „cetățean îngrijorat" a raportat la FBI postările scrise Pendley pe un forum, unde se semna cu numele de Dionysus.

„Suntem recunoscători cetățeanului în cauză care a raportat declarațiile alarmante ale inculpatului. E posibil ca, raportând aceste postări la FBI, acest cetățean să fi salvat viețile unor angajați din domeniul tehnologiei", a spus într-un comunicat procurorul texan Prerak Shah.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.