Pagină de check-in generată automat de Facebook, reclamată penal de Curtea de Apel Suceava pentru „fals informatic”

Publicat in Ştiri Naţionale 05 Aprilie 2021 286 ori
Google+ WhatsApp
Pagină de check-in generată automat de Facebook, reclamată penal de Curtea de Apel Suceava pentru „fals informatic”
Pagină de check-in generată automat de Facebook, reclamată penal de Curtea de Apel Suceava pentru „fals informatic”

Curtea de Apel Suceava a anunțat că a formulat o plângere penală pentru „fals informatic" după ce a sesizat existența pe platforma Facebook a unei pagini intitulată „Curtea de Apel Suceava".

„Curtea de Apel Suceava aduce la cunoștință opiniei publice că pe rețeaua de socializare Facebook a fost identificat un cont creat fără drept sub numele "Curtea de Apel Suceava – Instituție de ordine publică".

Menționăm că paginile web pe care pot fi vizualizate informații postate și prezentate de instituția noastră sunt portal.just.ro și www.curteadeapelsuceava.ro.


Astăzi, 1 aprilie 2021, Curtea de Apel Suceava a formulat o plângere penală pe care a înaintat-o Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru efectuarea de cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de fals informatic, prevăzută de articolul 325 din Codul penal", se arată într-un comunicat de presă senat de judecătorul Cristinel Grosu, președintele Curții de Apel Suceava.

Ce nu au observat reprezentanții Curții de Apel Suceava este că pagina la care ei fac referire este de fapt o pagină care a fost generată automat de Facebook.

Platforma Facebook oferă utilizatorilor posibilitatea să adauge la postare locul în care se află (check-in). În momentul în care o pagină cu amplasamentul dorit nu este deja înregistrată pe platformă, Facebook generează automat o pagină pentru check-in.

Utilizatorii care folosesc rețeaua de socializare își dau seama că pagina reclamată de Curtea de Apel Suceava a fost generată de Facebook în momentul în care o persoană și-a dat check-in la instanță.

Mai exact, nu este vorba despre o pagină creată și administrată de o persoană, ci este vorba despre o pagină de check-in generată automat de Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.