Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu

Publicat in Ştiri Naţionale 22 Martie 2021 213 ori
Google+ WhatsApp
Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu
Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID. Ce reprezintă o urgență și ce nu

Medicul Odette Pană a spus ce cazuri s-au prezentat în unitatea spitalicească în această perioadă, dar a explicat și ce reprezintă de fapt o urgență medicală și ce nu.

 

Medicii recomandă în continuare să nu ne fie teamă de COVID și să ne prezentăm la doctor pentru orice problemă de sănătate.
”Au fost perioade în care nu puteam interna pacienții din lipsă de locuri. Pacienții erau în UPU până se găsea un loc”, a spus medicul Odette Pană.

Cum a arătat anul pandemic pentru un medic de urgență
”A arătat groaznic pentru că a trebuit să facem față și numărului mare de prezentări și faptului că mulți dintre colegii noștri s-au îmbolnăvit(...). A trebuit să facem față și să acoperim toată această perioadă”, a spus Odette Pană.

Ce reprezintă o urgență și ce nu
Potrivit medicului, ”oamenii trebuie să vină la spital când simt că este ceva în neregulă”. ”Acele simptome trebuie să-i deranjeze. Avem pacienți care vin cu acuze minore, de exemplu dureri de membre de multe luni de zile și acelea nu sunt urgențe și trebuie rezolvate de medicul de familie”, a mai spus medicul.

Durerea în piept, senzația de sufocare, o durere abdominală care apare brusc și este deranjantă sunt simptome care reprezintă o urgență.

”Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID, dar poate fiecare dintre pacienții care prezintă un simptom să întrebe întâi medicul de familie”, a precizat Odette Pană.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.