Ce reprezintă Halloween, sărbătoarea pe care o așteaptă toți copiii în octombrie

Publicat in Ştiri Naţionale 28 Octombrie 2020 262 ori
Google+ WhatsApp
Ce reprezintă Halloween, sărbătoarea pe care o așteaptă toți copiii în octombrie
Ce reprezintă Halloween, sărbătoarea pe care o așteaptă toți copiii în octombrie

În ciuda faptului că mai toată lumea o asociază cu americanii, interesant este că aceasta are origine celtică, fiind, într-adevăr, preluată între timp de multe popoare din Occident.

 

A ajuns cunoscută după ce imigranții irlandezi din Statele Unite au dus-o peste ocean. Halloween este sărbătorit în fiecare an, în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază. De exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele acestei sărbători provine din limba engleză, de la expresia „All Hallows’ Even”, așa cum se chema sărbătoarea creștină a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloween-ul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental, catolic și protestant.
Când spui Halloweeen, spui, de fapt, dovleac sculptat. Un dovleac care, atenție, reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se costumează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?).
Vorbim, de fapt, despre o amenințare. Concret, dacă „puștilor” nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În Statele Unite, păcălelile acestea au fost duse la nivel de artă. Nu o dată cei morocănoși au avut parte de surprize uriașe a doua zi. Case acoperite cu role de hârtie igienică, uși bombardate cu roșii sau ouă și multe alte năzdrăvănii.

Sărbătoarea cunoscută sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. Istoricul Nicholas Rogers, a fost primul care i-a cercetat și originile.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.