8 septembrie - Ziua Internațională pentru Alfabetizare

Publicat in Ştiri Naţionale 08 Septembrie 2020 244 ori
Google+ WhatsApp
8 septembrie - Ziua Internațională pentru Alfabetizare
8 septembrie - Ziua Internațională pentru Alfabetizare

În 2020, Ziua internațională pentru alfabetizare se va concentra pe tema predării și învățării scrisului și cititului în perioada crizei Covid-19 și după aceasta, cu accent pe rolul educatorilor și schimbarea practicilor pedagogice.

În pandemia de Covid-19, majoritatea programelor de alfabetizare a adulților au fost suspendate. Tema din acest an va evidenția importanța alfabetizării într-o perspectivă de învățare continuă și, prin urmare, concentrată în principal asupra tinerilor și adulților, potrivit basilica.ro.

Actuala ediție va oferi ocazia de a reflecta și discuta metode educative inovatoare și eficiente pentru programele de alfabetizare care se adresează tinerilor și adulților în perioada pandemiei și după aceasta.

Va fi o oportunitate de a analiza rolul educatorilor și politicile eficiente care să îi sprijine, ajutând astfel și învățarea. UNESCO va organiza o conferință virtuală cu participare globală în acest scop.

Ziua internațională pentru alfabetizare este sărbătorită în fiecare an în data de 8 septembrie. Sărbătoarea a fost inițiată cu ocazia Conferinței mondiale a miniștrilor educației pentru eradicarea analfabetismului, care a început la Teheran în 8 septembrie 1965.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.