CORONAVIRUS | Comisar de sănătate al UE: Vaccinul ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului 2020

Publicat in Ştiri Internaţionale 10 August 2020 208 ori
Google+ WhatsApp
CORONAVIRUS | Comisar de sănătate al UE: Vaccinul ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului 2020
CORONAVIRUS | Comisar de sănătate al UE: Vaccinul ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului 2020

Comisarul pentru sănătate al Uniunii Europene, Stella Kyriakides, a declarat că un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea deveni disponibil până la sfârșitul anului 2020.

Stella Kyriakides: Vaccinul ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului 2020


„Chiar dacă realizarea unor predicții este riscantă în acest moment, avem câțiva indicatori că un vaccin inițial ar putea fi disponibil până la sfârșitul acestui an sau începutul anului următor”, a declarat Kyriakides pentru ediția online a ziarului Handelsblatt, citată de gulf-times.com.

Aceasta a mai spus că un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite o revenire treptată la normalitate, atâta timp cât a va fi vaccinată o „masă critică de cetățeni, în special cei din grupurile de risc”.

Oamenii de știință au neclarități cu privire la momentul în care un vaccin ar putea fi disponibil, deoarece procesul de dezvoltare ar putea dura ani de zile sau, teoretic, s-ar putea dovedi imposibil.

De asemenea, comisarul pentru sănătate a remarcat un număr tot mai mare de focare mai mici și mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE. Ea a făcut apel la guverne să „izoleze rapid sursa de infecție la nivel local cu teste, urmărirea contactelor și izolarea imediată” a celor afectați.

Ea a precizat că în prezent OMS are peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice şi că riscul este mic să eşueze chiar toate.


În contextul în care multe companii din întreaga lume încearcă din răsputeri să realizeze un vaccin eficient împotriva noului coronavirus, compania americană Moderna a declarat că a trecut din data de 27 iulie la faza finală a testelor clinice în vederea dezvoltării unui vaccin concret împotriva virusului SARS-C0V-2, devenind astfel prima companie din lume care ajunge la această etapă.

Nelu Tătaru anunță că România a solicitat UE 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19
România a solicitat de la Uniunea Europeană zece milioane de doze de vaccin împotriva noului cronavirus, în momentul în care acesta va fi disponibil. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că prioritate la vaccinare vor avea persoanele din categoriile expuse sau vulnerabile, cum sunt angajații din sistemul sanitar sau pacienții cu multipe afecțiuni medicale.

"Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută", a spus Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași, în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește categoriile de persoane care ar urma să fie imunizate în mod prioritar, în momentul apariției vaccinului, ministrul Sănătății a menționat „acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni - n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”.

Țara noastră ar urma să aibă acces la vaccinul anti-COVID-19 printr-un mecanism de cooperare al Comisiei Europene.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.