Faci parte din această categorie de persoane? Ai șanse duble să te infectezi cu coronavirus

Publicat in Ştiri Naţionale 31 Iulie 2020 2619 ori
Google+ WhatsApp
Faci parte din această categorie de persoane? Ai șanse duble să te infectezi cu coronavirus
Faci parte din această categorie de persoane? Ai șanse duble să te infectezi cu coronavirus

Persoanele înalte sunt mai expuse noului coronavirus. Este concluzia unui grup de cercetători de la Universitatea Manchester și de la Open University.

 

Oamenii de știință au făcut un studiu pe 2.000 de persoane .din Marea Britanie în care au analizat dacă activitățile profesionale, obiceiurile și caracterisicile persoanale ar afecta cumva infectarea. cu coronavirus. Și așa au descoperit că persoanele mai înalte, adică peste 1.8m, sunt de două ori mai predispuse la a se infecta cu coronavirus.
Specialiștii au și o explicație pentru acest lucru. Era cunoscut faptul că SARS Cov2 se transmite prin picături mici de salivă. Aerosolii însă pot fi transportați prin curenți mici de aer. Iar picăturile mai mari călătoresc pe distanțe relativ scurte, ceea ce înseamnă că virusul se poate transmite și prin aer.

Persoanele mai înalte sunt mai vulnerabile în fața noului coronavirus și au nevoie de distanțare socială
Descoperirea, spun specialiștii, este importantă pentru cunoașterea studiului, însă mai este nevoie și de alt studiu care să poată certifica ceeea ce a fost descoperit acum.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.