Nou scandal la Evaluarea Națională. Cum a fost posibil ca un elev cu 10 pe linie să rateze admiterea la liceu. Mii de elevi în aceeași situație

Publicat in Ştiri Naţionale 14 Iulie 2020 373 ori
Google+ WhatsApp
Nou scandal la Evaluarea Națională. Cum a fost posibil ca un elev cu 10 pe linie să rateze admiterea la liceu. Mii de elevi în aceeași situație
Nou scandal la Evaluarea Națională. Cum a fost posibil ca un elev cu 10 pe linie să rateze admiterea la liceu. Mii de elevi în aceeași situație

Peste 2.000 de elevi din toată țara care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au rămas nerepartizați la liceu pentru că nu și-au completat corect fișa de opțiuni pentru admitere. În această situație s-au aflat în special elevii cu note foart mari care au punctat puține opțiuni pentru licee, convinși că vor intra acolo unde își doreau.

 

Anul acesta, din cauza pandemiei, mediile școlare au fost mai mari decât în mod obișnuit. O contribuție semnificativă, care a ajutat la creșterea mediilor cu aproape un punct față de anul școlar anterior, a reprezentat-o faptul că au existat mult mai puțini corijenți.

Prin urmare, lupta pe locurile la licee a fost mult mai acerbă. Mulți elevi cu note bune, care nu și-au estimat corect șansele și au completat greșit fișa de opțiuni pentru admitere, au rămas pe dinafară și trebuie să se orienteze acum către școli profesionale sau liceele care mai au locuri libere.


Cum a fost posibil ca un elev cu 10 pe linie să rateze admiterea la liceu
Doi elevi din Giurgiu care aspirau să învețe la un colegiu de elită din Capitală au rămas nerepartizați, deși au medii de peste 9,50. Primul dintre ei a terminat școala generală cu 10 pe linie, iar acum ar putea ajunge la un liceu tehnic din județul său.

După prima sesiune de admitere, au rămas neocupate doar 3.400 de locuri în toată țara, cele mai multe, peste 1.800 în București. În unele județe nu mai sunt deloc locuri libere, de pildă în Ialomița, 195 de candidați au rămas nerepartizați.

Greșeala elevilor a fost că s-au orientat după mediile de admitere din anii trecuți, însă la examenele din această vară notele au fost cu un punct mai mari decât de obicei.”Au refuzat să completeze toate opțiunile posibile. Mai ales copiii cu medii peste 8 și-au dorit să ajungă la licee, colegii foarte bune, ceea ce nu a fost posibil pentru că anul acesta mediile au fost foarte mari”, a declarat Letiția Neamțu, director la o școală gimnazială din Brașov.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.