Primarii penali ai Prahovei. Episodul 11: Horia Tiseanu, edilul Campinei

Publicat in Primarii penali 28 Martie 2016 Actualizat: 29 Martie 2016 7190 ori
Google+ WhatsApp
Primarii penali ai Prahovei. Episodul 11: Horia Tiseanu, edilul Campinei
Primarii penali ai Prahovei. Episodul 11: Horia Tiseanu, edilul Campinei

Ne aflam in an electoral, iar partidele urmeaza sa inceapa turul de forta in randul localnicilor, avand la baza promisiuni si sacose pline cu bunatati. Tocmai de aceea, ziarul nostru a inceput campania intitulata "Primarii penali ai Prahovei", in care veti descoperi informatii noi si vechi despre toti edilii care au avut probleme cu legea, sub o forma sau alta.

 

Citeste si: Primarii penali ai Prahovei. Episodul 1: Constantin Nitoi, edil in Manesti

"Invitatul" de astazi al rubricii este nimeni altul decat Horia Tiseanu, cunoscut drept primarul atotputernic si atotstiutor al Campinei, montat in fruntea Primariei de grupuri de interese aflate in asociere cu diferiti oameni politici din localitate. Impreuna, personajele despre care vom povesti in continuare, au reusit sa transforme bugetul local al Campinei in propria vistierie, furturile incepand cu aproape 12 ani in urma.
Aflat la al treilea mandat de primar al orasului de pe Valea Prahovei, Horia Tiseanu face parte din anturajul Robertei Anastase si a afaceristilor certati cu legea din preajma acesteia. De altfel, personaje obscure i-au asigurat lui Tiseanu fondurile de campanie necesare odata la 4 ani, pentru ca ulterior, banii sa li se intoarca insutit din bugetul public local.

Citeste si: Primarii penali ai Prahovei. Episodul 5: Danelus Costea, edil in Slanic

Pe tema faptelor de coruptie in care numele familiei Tiseanu se prezinta drept cap de afis exista atat de multe consemnari in presa sau justitie, incat ne-ar trebui luni bune pentru o documentare completa a acestui caz. Ne vom rezuma, asadar, la cele mai importante ilegalitati comise de edilul Campinei, pe care vom incerca sa le prezentam pe cat de sumar posibil.

In 2012, Tiseanu a atins apogeul faptelor ilegale comise sub semnatura de primar al orasului, printre acestea numarandu-se trucarea licitatiilor, tranzactii imobiliare ilegale, consesionari in afara legii, etc.


Bazinul de inot didactic si concesionarea spre vanzare a aproximativ 12 hectare in buricul targului sunt doar cateva dintre preocuparile artizanului Tiseanu. Lansat cu surle si trambite, bazinul de inot didactic de la Campina, primul dintr-un program al Ministerului Dezvoltarii Regionale scufunda anual zeci de mii de euro in buzunarul lui Gheorghe Armasu, unul dintre apropiatii lui Tiseanu.
 
Afacerea bazinul didactic

Astfel, imediat dupa taierea panglicii de catre ministresa din acea vreme Elena Udrea, administrarea bazinului de inot didactic a fost incredintata firmei Gercom Business Srl Ploiesti, patronata de Gheorghe Armasu. Contract de administrare parafat prin adoptarea HCL Campina nr. 99 din 09.06.2011. In schimb Armasu a uitat sa respecte prevederile legale in materie fiscala si, pe cale de consecinta, beneficiile obtinute din vanzarea biletelor/abonamentelor de inot nu au fost evidentiate in registrele contabile ale societatii decat in proportie mica. Astfel ca bugetul local al urbei este prejudiciat de doua ori. O data ca procentul de 40% din profit ce ar trebui sa revina primariei din Campina este infim in comparatie cu sumele reale incasate, iar pe de alta parte, municipalitatea asigura si 80% din costul utilitatilor.

Colac peste pupaza, motivand ca incasarile sunt extrem de reduse, Armasu ii solicita lui Tiseanu scutirea la plata a impozitului pe terenuri si cladire, estimat la 72.000 lei. Asa se face ca, prin expunerea de motive 60.899/16.09.2011, Horia Tiseanu propune adoptarea unei hotarari de consiliu local privind solicitarea lui Armasu, iar la 29.09.2011, prin adoptarea HCL nr.156, firma Gercom Business SRL obtine si scutirea de la plata celor 72.000 de lei.

Primarul Tiseanu și-a tras mașină cu bani de la bugetul local

Siteul Expresul de Prahova publică o fotografie cu primarul orașului Câmpina, Horia Tiseanu care tocmai se dă jos dintr-un superb Opel Insignia negru. Toate bune și frumoase, veți spune că edilul șef al Câmpinei are dreptul să meargă cu ce mașină vrea. Problema este că Opelul nu este mașina personală a primarului, ci aparține Poliției Locale Câmpina. Asta cel puțin în acte, pentru că în realitate se pare că este folosită de Tiseanu în scopuri personale. Autoturism care  costat bugetul orașului peste 18.000 de euro.

Citeste si: In atentia ANI, DNA, etc: Primarul din Campina si-a construit PALAT din bani publici, pentru copilul conceput cu AMANTA

Curtea de Conturi a descoperit nereguli la achiziţionarea Opelului Insignia folosit de primarul Horia Tiseanu

Cautând în acte, Curtea de Conturi a descoperit şi de ce maşina a costat atât de mult. Pentru că, atenţie, 11.000 euro, adică aproape 500 milioane lei vechi, au fost doar dotările suplimentare solicitate de primar. Practic, la Poliţia Locală există două facturi – una de 17.000 euro – pentru maşină şi una de 11.000 euro – pentru dotări. În aceste condiţii, inspectorii Curţii de Conturi au cerut Primăriei să dea maşina înapoi la Poliţia Locală, în caz contrar urmând să fie imputată cuiva suma de 11.000 euro, cât au reprezentat dotările suplimentare, astfel încât să se intre în legalitate.
Revenind la anul de glorie 2012... Numele lui Tiseanu apare intr-un dosar penal pentru infracţiuni la Legea referendumului
Numele primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu si a altor 5 primari PDL apar în dosare privind încălcarea art. 54 din Legea 3/2000. Unii dintre primari sunt cercetaţi penal, în timp ce numele altora doar apar în dosar, fără a fi ei înşişi suspecţi, dar având legătură cu cauza.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Marius Sersea, conform informărilor pe care le-a primit în calitate de prefect, cele şase dosare penale în care apar numele celor şase primari fac parte dintr-o serie de 12 dosare penale întocmite de IPJ Prahova în baza Legii 3/2000.

Prefectul a arătat că unele dosare sunt întocmite pentru încălcarea articolului 52, alin. 1, care pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, în timp ce altele au fost întocmite pentru încălcarea art. 54 din aceeaşi lege, articol care prevede o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la cinci ani pentru promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului. Prefectul Marius Sersea nu a făcut publice numele celor şase primari.

In cazul in care mai era nevoie de vreo confirmare, iata si dovada faptului ca Tiseanu si-a insusit orasul transformandu-l in mosie proprie:
ZiarulIncomod.ro"

În data de 9 martie, reprezentantul unei case de producție, a depus o cerere la Primăria Câmpina prin care cerea permisul de a filma 11 locații de interes public din municipiu. Bărbatul și-a motivat cererea, spunând că dorește să realizeze un clip video de promovare a localității și că, deși scopul principal este unul personal, ulterior filmarea va fi pusă atât la dispoziția „Centrului Național de Informare și Promovare Turistică – Câmpina”, cât și la dispoziția primăriei.

Publicitatea gratuită pe care s-a oferit bărbatul să o facă localității a fost, însă, refuzată categoric de Primărie. Motivul?! „Primăria Câmpina își propune realizarea unui DVD de prezentare a municipiului, de înaltă ținută, într-o etapă viitoare (…) Vă invităm să participați la selecția de oferte organizată în acest sens la momentul respectiv”, se arată în răspunsul semnat de primarul Horia Tiseanu.

Cu alte cuvinte, Primăria Câmpina refuză un clip de prezentare gratuit, pe motiv că în viitor se va organiza o licitație pentru acest lucru, iar câștigătorul urmează să fie plătit pentru realizarea filmări din bani publici, în loc să-i fie dată aprobare unei case de producții care face acest lucru fără niciun cost.

„Se pare că primarul mun. Câmpina este mai presus de lege, ba mai mult, el o „face” în bătătura lui. Cu câteva zile în urmă, am depus la primăria Câmpina o cerere pentru a putea filma câteva din punctele de interes turistic din Câmpina, pentru a face un documentar cu titlu gratuit. Răspunsul primarului îl atașez acestui mail.
Oare are idee cât de grav a încălcat legea semnând un act, trecând peste legea 74 din codul civil?
Practic pe moșia lui NU SE FILMEAZĂ.”, a scris bărbatul în mesajul său.

Mai jos atașăm și cele două documente, respectiv cererea prin care bărbatul cerea acordul să filmeze obiectivele din municipiu, dar și răspunsul oferit de Primăria Câmpina:

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.