Ce salariu are primarul Adrian Dobre. O sa ramai uimit!

Publicat in Politica 11 Ianuarie 2018 2225 ori
Google+ WhatsApp
Ce salariu are primarul Adrian Dobre. O sa ramai uimit!
Ce salariu are primarul Adrian Dobre. O sa ramai uimit!

De la 1 ianuarie 2018, salariile angajaților primăriei Ploiești au suferit noi modificări! Totuși, în timp ce unii angajați nu au parte de creșteri spectaculoase, la alții se simte diferența.

Potrivit hotărârii de Consiliu Local nr. 514 din 20 decembrie 2017, salariile primarului, viceprimarilor, administratorului public și ale angajaților Finanțelor Locale au crescut considerabil, în timp ce salariații primăriei și ai Poliției Locale nu se bucură de aceleași avantaje. În plus, și consilierii personali ai primarului Adrian Dobre câștigă mai mult.

Cum este posibil acest lucru? În iulie 2017, când au fost majorate salariile funcționarilor publici, au fost stabiliți coeficienții care se aplică la salariul de bază. Astfel, salariul de bază de atunci, 1.450 lei, se înmulțea cu coeficientul stabilit conform anexelor, în funcție de fiecare sumă. La acel moment, primarul, care are coeficient 9, încasa 13.050 lei, iar viceprimarii și administratorul public, cu coeficient 8, 11.600 lei.

Cum salariul de bază s-a modificat la 1.900 lei, primarul Adrian Dobre a întocmit în luna decembrie un proiect de hotărâre care a și fost votat prin care modifica coeficienții salariilor funcționarilor publici. Numai că prin proiectul din decembrie au fost modificați toți coeficienții cu excepția celor aplicați primarului, viceprimarilor și administratorului public. Astfel, în timp ce toți angajații cu excepția SPFL au coeficienți mai mici și, implicit, salarii diferite, conducerea primăriei încasează mai mulți bani. Un calcul simplu arată că primarul Dobre câștigă de la 1 ianuarie 17.100 lei, iar viceprimarii și administratorul public 15.200 lei, brut.

Iar cireașa de pe tort de abia acum vine! Primarul Adrian Dobre încasează și indemnizație pentru implementarea proiectelor pe fonduri europene de 25% din salariu, adică încă 3.263 lei brut. Astfel, venitul primarului Dobre se ridică la 20.363 lei brut, adică aproape 12.000 lei net.

sursa: www.ziarulincomod.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.