PNL s-a sucit: Liberalii anchetați penal, păstrați în funcții cheie

Publicat in Politica 04 Martie 2017 1811 ori
Google+ WhatsApp
PNL s-a sucit: Liberalii anchetați penal, păstrați în funcții cheie
PNL s-a sucit: Liberalii anchetați penal, păstrați în funcții cheie

Liberalii renunţă la unele criterii de integritate, pentru a-şi proteja membrii aflaţi în funcţii. Biroul Politic Naţional al PNL discută sâmbătă modificările la statutul partidului, între care se numără pierderea calităţii de membru în cazul unei hotărâri definitive de condamnare, nu și în cazul unei anchetări penale.

"În cazul membrilor care ocupă funcţii de conducere în interiorul partidului, suspendarea din funcţie se aplică de drept în cazul dispunerii măsurilor de arestare preventivă sau de arest la domiciliu, precum şi în cazul condamnării definitive. Această sancţiune se aplică şi membrilor care se află în situaţia descrisă la momentul adoptării prezentelor prevederi", arată una din modificările la Statutul PNL, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse liberale, o altă modificare vizează retragerea sprijinului politic pentru reprezentanţii formaţiunii care deţin funcţii numite în administraţia publică locală şi centrală împotriva cărora s-a pronunţat o hotărâre definitivă de condamnare, ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni. 

O altă prevedere vizează retragerea calităţii de membru al PNL după ce un membru nu şi-a plătit cotizaţia timp de mai mult de şase luni. 

În ceea ce priveşte alegerile interne în Congresul PNL se stipulează că acestea se realizează prin votul secret al delegaţilor prezenţi. 

O altă propunere de modificare vizează componenţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.