10 întrebări pentru candidaţii la Primăria Ploieşti/ Ep.3. Cătălina Bozianu (PMP)

Publicat in Politica 26 Mai 2016 2087 ori
Google+ WhatsApp
10 întrebări pentru candidaţii la Primăria Ploieşti/ Ep.3. Cătălina Bozianu (PMP)
10 întrebări pentru candidaţii la Primăria Ploieşti/ Ep.3. Cătălina Bozianu (PMP)

Ph-online.ro a adresat un set de 10 întrebări candidaţilor la Primăria Ploieşti. Astazi a sosit randul Cătălinei Bozianu, candidatul PMP la Primăria Ploieşti, să ne convingă că este cea mai potrivită pentru funcţia de primar.

 

 

1. Care este experienta dumneavoastra administrativa?

Catalina Bozianu: Am fost viceprimar al Municipiului Ploieşti din 2008-2012, în echipă cu Andrei Volosevici. Trăiesc cu sentimentul datoriei împlinite pentru modul în care arăta orașul în acei ani. Ploieștiul era mai frumos și mai curat, un loc mai bun de trăit.

 

2.Cel mai mare reproş adus administraţiilor anterioare?

Acuz administraţia USL (PSD-PNL-ALDE) din ultimii patru ani de faptul că a cheltuit banii ploieştenilor într-un mod ineficient şi fără să ţină cont de nevoile reale ale oamenilor. Din această cauză, am ajuns să trăim într-un oraş dezvoltat economic la scara României, dar subdezvoltat din punct de vedere al calităţii vieţii urbane. Nu avem şcoli dotate la standardele corecte, spitalele noastre sunt o ruşine, curăţenia oraşului suferă şi aşa mai departe...

 

3.Care sunt, in viziunea dumnevoastra, cele mai mari probleme cu care se confruntă oraşul Ploieşti?

În primul rând, relaţia administraţiei cu cetăţeanul. Prea mult timp, primăria şi consiliul local, dominate de partide mari şi de interese obscure, au decis asupra viitorului Ploieştiului fără să-i consulte pe oameni. Modelul de administraţie pe care îl propun are în vedere o schimbare cu 180 de grade a acestei relaţii. Mai exact, vreau să creştem gradul de implicare a cetăţenilor în deciziile administraţiei locale din Ploieşti. Mai ales în deciziile care se iau cu privire la cartierul lor, la zona în care trăiesc. În concret, ca primar îi voi consulta pe oameni cu privire la aceste decizii. Voi merge la ei, le voi prezenta soluţiile, alternativele, avantajele şi dezavantajele acestora şi îi voi invita să-şi exprime punctul de vedere. O a doua schimbare radicală care cred că este necesară are în vedere priorităţile primăriei. Până acum, ne-am concentrat prea mult fie pe investiţii mari de infrastructură, fie pe investiţii care „dau bine” (să avem echipă de fotbal de cupe europene, să fie frumos şi curat în centru, de exemplu). Rezultatele sunt contestate de mulţi ploieşteni, şi pe bună dreptate. Mai ales că ne-am ales cu datorii uriaşe de pe urma acestor aventuri. Ceea ce propun eu este să ne concentrăm eforturile către lucruri care poate nu sună atât de grozav, dar sunt extrem de importante şi îmbunătăţesc în mod real viaţa oamenilor. De pildă, investiţiile în şcoli, în viitorul copiilor noştri. Sau investiţiile în lucrurile mai mici, din zonele de periferie, din cartiere, care fac Ploieştiul un loc mai bun de trăit: străzi curate şi reabilitate, mai multe parcuri şi locuri de joacă, pieţe modernizate şi civilizate etc.

 

4. Prima măsură pe care o veţi lua, în cazul în care veţi fi ales primar

Voi suplimenta bugetul alocat investiţiilor în şcoli. Viitorul oraşului depinde de viitorul copiilor noştri, iar viitorul copiilor noştri depinde de calitatea educaţiei pe care le-o dăm.

 

5. Cate zile de campanie ati petrecut pe strada, pana acum, si cat de importante vi se par intalnirile cu ploieştenii?

Sunt pe stradă şi la uşile oamenilor în fiecare zi. A-i privi în ochi pe oameni şi a-i asculta este mult mai important decât să te dai în spectacol la televizor.

 

6. Tineretul sau persoanele vârstnice? Care dintre categorii considerati ca trebuie avantajate mai mult? Pana acum, cine a fost dezavantajat de fostele administratii?

Nu există nicio contradicţie şi niciun conflict între cele două abordări. Primarul este al tuturor, şi al tinerilor şi al vârstnicilor. Un primar bun este acela care îşi face datoria faţă de toţi cetăţenii, indiferent de vârstă. Mai ales atunci când, de patru ani de zile, ploieştenii sunt minţiţi şi furaţi fără discriminare de actuala administraţie USL (PSD-PNL-ALDE).

 

7. Cum vedeti Ploieştiul peste 4 ani, in cazul in care castigati alegerile?

Văd un oraş cu oameni care şi-au recăpătat încrederea în primarul lor. Vor avea un primar-partener, nu un primar-stăpân.

 

8. Ce va reprosati din trecutul profesional?

Faptul că, în perioada 2008-2012, nu am putut face mai mult în materie de reabilitare termică a blocurilor și că nu am stabilit ca prioritate a primăriei, încă de atunci, investițiile serioase în viitorul copiilor noștri, în școli. Țineți, totuși, cont, că traversam o perioadă de criză economică severă. Important este ceea ce vom face de acum înainte..

 

9.Pe cine ati vota pentru Primăria Ploieşti, dacă nu ati fi candidat?

Aş vota orice candidat care nu a făcut politică până acum şi care nu este complice al partidelor vechi.

 

10. Exista vreun politician din Prahova (exclus colegii de partid) pe care il admirati? De ce?

 Nu. „Admirat” este un cuvânt prea mare. Îl respect, totuşi, pe fostul meu coleg Andrei Volosevici, pentru lucrurile pe care le-am realizat împreună.

10 întrebări pentru candidaţii la Primăria Ploieşti/ Ep.2 - Graţiela Gavrilescu

10 intrebari pentru candidatii la Primaria Ploiesti/ Ep.1 - Raul Petrescu

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.