Celebru pentru afacerile cu statul si declarat INCOMPATIBIL de ANI, Adrian Lupu vrea sa puna mana pe Spitalul Judetean

Publicat in Politica 19 Ianuarie 2016 3671 ori
Google+ WhatsApp
Celebru pentru afacerile cu statul si declarat INCOMPATIBIL de ANI, Adrian Lupu vrea sa puna mana pe Spitalul Judetean
Celebru pentru afacerile cu statul si declarat INCOMPATIBIL de ANI, Adrian Lupu vrea sa puna mana pe Spitalul Judetean

Fost liberal "autentic", imbogatit pe propriile cunostinte si talent antreprenorial in urma afacerilor cu statul, consilierul local Adrian Gelu Lupu a ridicat stacheta. Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, ramas fara manager, pare sa-i fi aprins beculetele acestui teribil om de afaceri.

 

Potrivit Observatorulph.ro, Adrian Lupu ar fi unul dintre candidatii la aceasta functie care va fi scoasa la concurs pe 22 ianuarie.

Cine este Adrian Gelu Lupu si ce-l califica

Chiar daca studiile universitare ale consilierului ALDE sunt foarte departe de domeniul medical, iar experienta egala cu 0 (zero), asta nu-l impiedica pe Lupu sa viseze cu ochii deschisi la ziua in care va deveni seful tuturor medicilor, perfuziilor si actelor medicale din Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti.

INCOMPATIBILITATEA, bat-o vina...

Potrivit ANI, Adrian Lupu a fost incompatibil în mandatul 2008 - 2012, având un contract (de prestări servicii - dozatoare băuturi) încheiat cu o instituţie subordonată Consiliului Local Ploieşti. La alegerile locale din 10 iunie, Adrian Lupu a candidat din nou, aflându-se pe locul 9 pe lista de candidaţi a USL pentru Consiliul Local Ploieşti şi a obţinut un nou mandat, în condiţiile în care USL are 14 mandate de consilieri locali.

Singurele capitole la care Adrian Lupu sta exceptional de bine sunt averea si afacerile cu statul.

AVERE:

-Două apartamente în Ploieşti

- o casă de locuit în Ploieşti, care figurează pe numele fiului

- două case de vacanţă la Sinaia şi Hârşeşti

- un apartament în Bucureşti, acesta din urmă tot pe numele băiatului.

- un teren în suprafaţă de 16,7 hectare

VENITURI:

- veniturile obţinute în calitate de cadru didactic la UPG (23.264 lei), la care se adaugă salariul soţiei (3.204 lei) şi sumele obţinute tot de aceasta în calitate de expert contabil pentru servicii de evidenţă consultanţă contabilă (51.323 lei). La toate aceste sume se adaugă indemnizaţia de consilier local de 7232 lei, indemnizaţia pentru AGA de la SC Hale şi Pieţe – 936 lei, indemnizaţia de membru în CA la Spitalul de Boli Infecţioase – 44 lei, dar şi salariu de cadru didactic asociat al soţiei de Colegiul Virgil Madgearu de 2.623 lei.

În plus, au fost trecute mai multe sume aferente a patru contracte de închiriere de imobile, de peste 21.000 lei, la care se adaugă arenda pentru două terenuri în valoare totală de 8.478 lei. Adrian- Gelu Lupu figurează pe site-ul Conpet şi ca administrator provizoriu la societate în perioada 17 decembrie 2012 – 14.03.2013, însă în declaraţia de avere a precizat doar că nu a primit niciun leu în calitate de membru CA la societatea respectivă. La fel a menţionat şi în cazul SC Dalkia, unde deţine funcţia de membru în Comitetul de Coordonare...

Afacerea „Sandvişul”

Din postura de membru în Comisia de învăţământ a Consiliului Local Ploieşti, Adrian Lupu a intervenit pe lângă mai mulţi directori, făcând lobby pentru firma la care figura ca şef contabil. Deşi firma are ca principal obiect de activitate contabilitatea, ea a instalat, la scurt timp, automate de sandvişuri în cinci dintre cele mai mari şcoli din oraş.

Primele informaţii au apărut în presă în contextul luptelor interne din PNL, acum mai bine de un an. După ce-am început investigaţiile, am aflat că firma de contabilitate Raise SRL, din Ploieşti, a încheiat acorduri cu C.N. „I.L. Caragiale” şi şcolile cu clasele I-VIII „Sf. Vasile”, „George Coşbuc”, „Grigore Moisil” şi „Nicolae Simache”, pentru instalarea de automate, plătind în schimb o chirie de 150 de lei lunar la fiecare unitate şi cota pentru factura de curent. Contactat de presă la acea vreme, Adrian Lupu a recunoscut că a avut discuţii cu mai mulţi directori de şcoli pe această temă, propunându-le să instaleze aceste automate, care livrează gustări „în condiţii de igienă şi temperatură optime”.

La Raise SRL, Lupu a lucrat începând de la lansarea firmei, din 2002, cu o pauză de doi ani, în perioada 2005-2007, cât timp a fost în conducerea Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti. Din 2008, de când este consilier local, Adrian Lupu a încasat de la această firmă venituri ce depăşesc 20.000 de lei, potrivit propriilor declaraţii de avere. În perioada 2002-2004, Adrian Lupu a lucrat ca director de vânzări la această societate, aşa cum reiese din CV-ul său. În mai 2004, el a devenit director economic, funcţie pe care a redobândit-o şi după ce s-a întors de la RASP, în iunie 2007.

Deşi a declarat în presă că nu mai are nicio legătură cu această societate, Adrian Lupu a recunoscut în declaraţia de avere din 2012 că soţia sa a apărut în continuare pe statul de plată al firmei, ca şef contabil.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.