Ponta NU pleacă din PSD şi nu-l exclude nimeni. Codrin Ştefănescu le dă peste nas zvoniştilor

Publicat in Politica 08 Ianuarie 2016 2418 ori
Google+ WhatsApp
Ponta NU pleacă din PSD şi nu-l exclude nimeni. Codrin Ştefănescu le dă peste nas zvoniştilor
Ponta NU pleacă din PSD şi nu-l exclude nimeni. Codrin Ştefănescu le dă peste nas zvoniştilor

Fostul prim-ministru Victor Ponta NU pleacă din PSD şi nici nu îl exclude cineva din partid. Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct al formaţiunii) le dă peste nas zvoniştilor.

 

Într-o declaraţie oferită, vineri, Ştefănescu a ţinut să dezmintă ipotezele vehiculate de presă, privind plecarea lui Ponta din PSD (de bunăvoie sau prin excludere, la propunerea lui Liviu Dragnea) şi intrarea fostului premier în ALDE sau înfiinţarea unui partid alături de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Nu, niciodată (nu pleacă – n.r.). E o dezinformare, venită din nu ştiu ce zonă. Nici pomeneală! Dimpotrivă: au şi vorbit (Ponta şi Dragnea – n.r.), în perioada asta, de Sărbători, la telefon. Ce face Ponta este fundaţia aceea legată de proiectele Mării Negre până în anul 2020, împreună cu foşti miniştri din cabinet, indiferent de partid (PSD, ALDE, UNPR), tocmai pentru a-şi promova ideile pe care le-am avut noi, ca Guvern, privind dezvoltarea regională. Şi se vor duce, probabil, să ţină tot felul de conferinţe, discursuri, seminarii, întâlniri bilaterale etc. Deci n-are nicio legătură fundaţia asta cu politica, ea fiind pe strategii regionale. Dar este un proiect foarte bun faptul că se face cunoscut ce am vrut să facem noi, cei de stânga, în România, privind dezvoltarea este un lucru foarte bun. Nu vrea nimeni să-l dea afară – e o prostie totală!” a exclamat Codrin Ştefănescu.

Acelaşi Codrin Ştefănescu a rămas ferm pe poziţii când l-am confruntat cu declaraţiile preşedintelui PSD Argeş, Şerban Valeca, potrivit căruia Liviu Dragnea ar fi spus că „nu este bine” că Victor Ponta îşi face o fundaţie.

„Nici măcar nu s-au discutat lucrurile astea. Nu s-a discutat absolut nimic pe chestia asta, cu excepţia faptului că doi dintre foştii miniştri i-au spus că, dacă s-ar construi o fundaţie de genul ăsta, ar trebui să ţină nişte speech-uri în prealabil, să explice ce s-a dorit în România pentru dezvoltare şi, poate, cu ocazia asta, sensibilizăm nişte corporaţii, nişte fonduri mari de investiţii, să-şi continue planul privind investiţiile în România. Dar, în tot cazul, discuţia a fost scurtă şi pozitivă pe acest subiect”, a punctat Ştefănescu.

Un răspuns similar l-a dat secretarul general adjunct în ceea ce priveşte ipoteza ca Ponta să se înscrie în ALDE.

„Nu s-a discutat nimic, dar şi asta este o ştire falsă, pentru că Victor Ponta a fost, de Sărbători, în Gorj, s-a întâlnit cu colegii de acolo şi a spus că îşi doreşte să-şi continue mandatul de parlamentar de Gorj, ceea ce este un lucru foarte bun. Cei din organizaţia judeţeană îl doresc, deci cum să se ducă la ALDE, când deja a anunţat public că va candida pe listele PSD la Gorj? Deci n-are nicio legătură. Şi nu-l dă nimeni afară din partid, că sunt lămuriţi”, a arătat liderul PSD.

Totuşi, a precizat Codrin Ştefănescu, „singura supărare rămasă între toţi colegii de partid a fost legată de demisia lui precipitată (a lui Victor Ponta – n.r.), într-un moment în care ţara chiar avea nevoie de guvernul social-democrat”.

„Aşa că îl aşteptăm tot timpul la o discuţie prietenească la partid, pentru a analiza cum s-a ajuns în situaţia asta, de ce s-a precipitat să-şi dea demisia. Chiar dacă strada era nemulţumit, probabil că ar fi trebuit el să-i demită pe mulţi (şi miniştri, şi conducerea ISU, şi pe mulţi alţii); n-ar fi trebuit să-şi dea Ponta demisia, ca să atragă demisia întregului Guvern şi să le acorde altora o şansă să facă un Guvern de tehnocraţi”, a încheiat secretarul general al PSD Bucureşti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.