Băsescu, atac la Iohannis: A greşit că şi-a pus apropiaţi şefi la SIE şi SRI

Publicat in Politica 04 Iulie 2015 634 ori
Google+ WhatsApp
Băsescu, atac la Iohannis: A greşit că şi-a pus apropiaţi şefi la SIE şi SRI
Băsescu, atac la Iohannis: A greşit că şi-a pus apropiaţi şefi la SIE şi SRI

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis a greşit când şi-a pus "apropiaţi" şefi ai SRI şi SIE. În plus, acesta a precizat că Iohannis "va plăti" pentru aceste decizii. Totodată, Băsescu apreciază că Gabriel Oprea şi-a "trădat aliaţi" şi a făcut "jocul unui preşedinte care a greşit că şi-a numit apropiaţii la servicii".

 

Întrebat cum comentează votul UNPR în Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, Traian Băsescu a spus că nu i s-a părut corect.

"Nu mi s-a părut corect jocul UNPR. În numele interesului naţional nu faci jocul unui preşedinte care greşeşte că şi-a pus apropiaţii la servicii. Greşeala (preşedintelui Klaus Iohannis -n.r.) este că şi-a pus apropiaţi la servicii, Hellvig şi Ungureanu, deşi nu contest calităţile niciunuia dintre ei. Acţiunile serviciilor îi vor fi puse în cârcă (preşedintelui -n.r.). (...) I se va reproşa că apropiaţii sunt şefi de servicii", a declarat Traian Băsescu la Gândul Live, declarându-se "mulţumit" de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Totodată, fostul locatar de la Cotroceni a vorbit şi despre relaţia pe care a avut-o cu Gabriel Oprea.

"Am avut o relaţie politică corectă. Categoric nu i se potriveşte funcţia de premier. Dacă are o zonă în care poate fi util, este cea de securitate naţională, fără să fie cel mai mare specialist pe securitate naţională. Să-l cocoţi în fruntea Guvernului e o greşeală, nu are niciun fel de pregătire şi experienţă economică. Din economie nu înţelege nimic", a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai precizat, referindu-se la Gabriel Oprea, că "interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea".

"Dacă voiai să serveşti interesul naţional te bătei pentru autostrăzi. Dacă era mort după interesul naţional se bătea să nu piardă România 7,9 miliarde de euro.

Interesul naţional nu poate fi folosit ca manta de vreme rea. El şi-a trădat acum aliatul (...) Îmi este foarte clar că Gabriel Oprea a trădat ascunzându-se sub mantaua interesului naţional. Nu stă interesul naţional într-o numire", a adăugat fostul preşedinte.

El a mai spus că Gabriel Oprea "şi-a trădat partenerii de guvernare" la votul pentru Mihai Răzvan Ungureanu din "alte interese decât cel naţional".

"Trebuie să ţii cont de inconsecvenţele lui Oprea şi de o oarecare lipsă de inteligentă în folosirea termenului interes naţional. Şi-a trădat partenerii din alte interese decât cel naţional. Timpul ne va spune", a apreciat Băsescu.

SRI si SIE sunt conduse de Eduard Hellvig si Mihai Razvan Ungureanu, ambii foşti membri PNL.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.