Motiv de bucurie pentru Ponta: Efect surpriză al reducerii TVA

Publicat in Politica 03 Iulie 2015 2013 ori
Google+ WhatsApp
Motiv de bucurie pentru Ponta: Efect surpriză al reducerii TVA
Motiv de bucurie pentru Ponta: Efect surpriză al reducerii TVA

Aflat încă în Turcia, unde se recuperează după operaţia la genunchi, Victor Ponta se concentează pe aspectele pozitive ale ultimelor luni de guvernarea. Cel mai recent motiv de bucurie al premierului este efectul reducerii TVA: creşterea consumului şi, aparent paradoxal, creşterea încasărilor din TVA.

 

"O știre care confirmă faptul că reducerea cotei standard de TVA la 19% prin noul Cod Fiscal (adoptat în unanimitate de Parlament) va avea un efect pozitiv similar!", scrie Ponta pe Facebook, sperând că modelul de la alimente se va extinde asupra întregii economii.

Încasările din TVA în iunie, prima lună de aplicare a cotei reduse de 9% la alimente, băuturi nealcoolice şi servicii de alimentaţie publică, sunt peste cele din mai când cota la alimente era standard, de 24%.

Potrivit datelor oferite ieri de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), încasările din TVA au fost în primele şase luni din an de 29,2 miliarde de lei – 24,1 mld. lei în primele cinci luni – ceea ce înseamnă că, în iunie, au intrat în buget din taxa pe valoare adăugată 5,1 miliarde de lei, faţă de 4,4 miliarde de lei în luna mai, notează zf.ro.

Încasările din iunie sunt superioare şi mediei aritmetice lunare de încasări în primele cinci luni din an (4,8 mld. lei). Din datele Fiscului mai rezultă că încasările din TVA, la şase luni, au crescut faţă de perioada similară a anului trecut cu 18,3%, în vreme ce creşterea din luna mai (când nu exista cota redusă de 9%) a fost de plus 17,5%.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.