ANI a prins un nou lot de aleşi locali INCOMPATIBILI

Publicat in Politica 26 Iunie 2015 1227 ori
Google+ WhatsApp
ANI a prins un nou lot de aleşi locali INCOMPATIBILI
ANI a prins un nou lot de aleşi locali INCOMPATIBILI

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a 12 foști sau actuali aleși locali (un fost primar, doi foști viceprimari, patru consilieri locali și cinci foști consilieri locali). 

Lista nominală a celor 12 foști sau actuali aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat starea de incompatibilitate, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală:

 

1. DECEBAL ARNĂUTU

Fost Primar al Orașului Tîrgu Neamț, Jud. Neamț

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar (2008 - 2012), a semnat contractele de dare în administrare gratuită a islazurilor „Osoi”, „Slatina”și „Aerodrom”, care aparțin domeniului privat al Orașului Tîrgu Neamț, încheiate între Primăria Orașului Târgu Neamț, Asociația Crescătorilor de Animale „Humulești” și Asociația Crescătorilor de Animale„Aerodrom” (asociații în cadrul cărora acesta deține calitatea de membru fondator), precum și expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare gratuită a islazurilor către cele două asociații.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 și art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004.

2. DINESCU ADINA Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Drajna, Județul Prahova

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Drajna din data de 09 iulie 2010, prin care a fost alocată din bugetul local suma de 200.000 Lei pentru Proiectul „Constituirea GAL Drumul Fructelor”.

 

În cadrul proiectului menționat, DINESCU ADINA deține funcția de manager.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001,  art. 75 și art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

3. ALEXA CĂTĂLIN - VIRGIL Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Botoșani, Jud. Botoșani, și fost Viceprimar al Municipiului Botoșani

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 21 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. EDIFICO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4. SIMION DAN DUMITRU Consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Iernut, Jud. Mureș

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor Consiliului Local al Orașului Iernut cu privire la aprobarea / rectificarea bugetului local, inclusiv a bugetului Unității de Asistență Medico-Socială Iernut, instituție la care acesta deținea funcția de director.

De asemenea, SIMION DAN DUMITRU, în calitate de Director al Unității de Asistență Medico-Socială Iernut, a semnat toate adresele prin care, în perioada de referință, Unitatea de Asistență Medico-Socială Iernut a solicitat Consiliului Local / Primăriei Iernut rectificarea bugetului aferent și alocarea unor sume de bani din bugetul consiliului local.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

5. DRASER UWE-WERNER Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Șeica Mică, Jud. Sibiu

INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2008 - 2012), au fost încheiate șase contracte între Primăria Comunei Șeica Mică și S.C. SIEBENBURGISCHES NUGAT S.R.L., respectiv S.C. KLUWE S.R.L.(societăți în cadrul cărora acesta deține funcția de administrator și calitatea de asociat) și două contracte între Școala cu clasele I-VIII Șeica Mică și S.C. SIEBENBURGISCHES NUGAT S.R.L., contracte în valoare totală de aproximativ 94.278,56 Lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

6. PITICARI IOAN Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Jud. Suceava

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la data de 29 aprilie 2010 la dezbaterea și adoptarea hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc cu privire la închirierea prin licitație publică a unor trupuri de pășune (proprietatea privată a Municipiului Câmpulung Moldovenesc), neanunțând la începutul ședinței că are un interes de natură patrimonială în problema supusă dezbaterii.

Ulterior adoptării hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc din data de 29 aprilie 2010, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc (în calitate de proprietar) a încheiat la data de 13 mai 2010 cu PITICARI IOAN (în calitatea de chiriaș) un contract având ca obiect închirierea trupului de pășune și pășune împădurităOBCIOARA II, în suprafață de 173 ha, pe o perioadă de 6 ani, începând cu data de 20 mai  2010 și până la data de 20 septembrie 2015.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

7. GHERGULESCU ION Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Orșova, Jud. Mehedinți

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

A participat la deliberarea și adoptarea hotărârii Consiliului Local al Municipiului Orșova din data de 22 decembrie 2010 privind aprobarea trecerii din domeniul public al Municipiului Orșova în domeniul privat al Municipiului Orșova a unui teren în suprafață de 240 mp și concesionarea sa prin licitație publică.

Ulterior adoptării hotărârii de consiliu din data de 22 decembrie 2010, Primăria Municipiului Orșova (în calitate de concedent) a încheiat la data de 26 noiembrie 2012 cu GHERGULESCU ION (în calitatea de concesionar) un contract de concesiune având ca obiect cedarea și preluarea în concesiune a terenului având suprafața de 240 mp, concesionarea făcându-se în condițiile stabilite prin H.C.L. din data de 22 decembrie 2010, pe o perioadă de 49 de ani, începând cu data de 26 noiembrie 2012.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

8. ALEXANDRU TORMA Fost Viceprimar al Comunei Crasna, Jud. Sălaj

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 septembrie 2010 - 20 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Comunei Crasna în Adunarea Generală a Asociaților la S.C. CRASNA SERV S.R.L.(societate comercială la care Consiliul local deținea calitatea de asociat unic), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

9. BOERIU TIBERIU Fost Viceprimar al Comunei Jibert, Jud. Brașov

CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea și aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Jibert din data de 22 iunie 2010 privind aprobarea concesionării pășunilor comunale aparținând Comunei Jibert, în suprafață de 3.547,78 ha, prin atribuiredirectă a contractului de concesiune către Asociația Crescătorilor de Taurine „Jibert”, asociație în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de membru.

Persoana evaluată a obținut de la Asociația Crescătorilor de Taurine„Jibert”,  în perioada evaluată, venituri în sumă totală de 19.736 Lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, Județul Brașov, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

10. FLITĂR LIVIU Fost Consilier local al Comunei Jibert, Jud. Brașov

CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Jibert din data de 22 iunie 2010 privind aprobarea concesionării pășunilor comunale aparținând Comunei Jibert, în suprafață de 3.547,78 ha, prin atribuire directă a contractului de concesiune către Asociația Crescătorilor de Taurine „Jibert”, asociație în cadrul căreia atât persoana evaluată, cât și mama acestuia dețin calitatea de membru.

Atât persoana evaluată, cât și mama acestuia au obținut de la Asociația Crescătorilor de Taurine „Jibert”, în perioada evaluată, venituri în sumă totală de 4.985 Lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, Județul Brașov, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

11. BĂȚARU VIOREL Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Homocea, Jud. Vrancea

CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Homocea din data de 31 ianuarie 2011 privind aprobarea scutirii de la plata impozitului pe clădiri și teren a persoanelor care activează ca voluntari în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, la nivelul Comunei Homocea, Jud. Vrancea, persoane între care se regăsește și persoana evaluată.

Prin participarea la adoptarea acestei hotărâri, s-a realizat un folos patrimonial constând în scutirea persoanei evaluate de la plata impozitului pe clădiri și pe teren.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, Județul Vrancea, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

12. PETREA MIHAI Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Homocea, Jud. Vrancea  


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.