A început JUDECATA în cazul fostului primar Iulian Bădescu. Când este primul termen

Publicat in Politica 25 Iunie 2015 1846 ori
Google+ WhatsApp
A început JUDECATA în cazul fostului primar Iulian Bădescu. Când este primul termen
A început JUDECATA în cazul fostului primar Iulian Bădescu. Când este primul termen

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), pe rolul căreia se află dosarul de corupție al fostului primar al Ploieștiului Iulian Bădescu, au dispus, miercuri, începerea judecății în această cauză, următorul termen fiind stabilit pentru data de 9 iulie.

 

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al instanței supreme, judecătorii au respins ca nefondate cererile și excepțiile invocate de inculpații Iulian Bădescu, Oana Cristina Iacob și Iulia Alina Alexandru, constatând legalitatea sesizării ÎCCJ prin rechizitoriul emis la data de 25 mai de către DNA Ploiești, dar și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală.

Astfel, magistrații au dispus începerea judecății în cauza care îi privește pe cei trei inculpați, decizia de miercuri a instanței putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu a fost trimis în judecată în urmă cu o lună, în stare de arest preventiv, el fiind acuzat de săvârșirea unor fapte penale atât în timpul mandatului de primar, cât și în perioada în care acesta a fost senator, respectiv abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În același dosar, au fost trimise în judecată sub control judiciar două angajate ale Primăriei Ploiești, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, și jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz în serviciu în formă continuată.

Ancheta în acest dosar a vizat, inițial, faptele de abuz în serviciu și luare de mită într-o cauză legată de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești, ea fiind ulterior extinsă de procurori și pentru fapte care au fost comise de Iulian Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar și în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

Procurorii DNA Ploiești au dispus în acest dosar instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Iulian Bădescu, Oana Iacob și Iulia Alexandru, iar Primăria Ploiești s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8.000.000 lei.

Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie a acestui an, iar câteva zile mai târziu acesta a demisionat din funcția de primar al Ploieștiului, dar și din toate funcțiile pe care le deținea în PSD, renunțând inclusiv la calitatea de membru al acestui partid.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.