De ce se temea, Traian Băsescu nu scapă

Publicat in Politica 23 Iunie 2015 1833 ori
Google+ WhatsApp
De ce se temea, Traian Băsescu nu scapă
De ce se temea, Traian Băsescu nu scapă

De ce se temea, Traian Băsescu nu scapă! Cea mai avansată dintre afacerile judiciare în care este vizat fostul preşedinte al României este la un pas de a fi finalizată. Audierile de martori s-au încheiat şi, potrivit avocatului Lucian Bolcaş, ancheta este gata, iar procurorul de caz poate da ”verdictul”. Adică poate să-l trimită sau nu pe Traian Băsescu în faţa instanţei: spre a fi judecat şi condamnat. Sau spre a fi... achitat.

 

A trecut mai bine de un an de când, în aprilie 2014, senatoarea Gabriela Firea depunea la Parchetul General plângere penală pentru ameninţare şi şantaj împotriva lui Traian Băsescu.

La începutul acestui an, dosarul ”Firea vs Băsescu” s-a redeschis. Între timp, pe numele lui Train Băsescu, la Parchetul General, s-au mai strâns şi alte dosare noi sau vechi. Peste 10. Deocamdată.

Avocatul Lucian Bolcaş, care o reprezintă pe senatoarea-parte vătămată în acest dosar, spune că ancheta este gata. ”Din punctul meu de vedere, ancheta este gata. Adică au fost administrate toate probele şi s-a răspuns la toate cererile formulate de suspectul Băsescu Traian, prin apărătorii săi. Au fost audiaţi peste 12 martori, practic toţi membrii Comisiei Nana. În aceste condiţii, din punctul meu de vedere (n.r. - ca apărător al părţii vătămate, Gabriela Firea), este un dosar terminat. Hotărârea aparţine, evident, procurorului de caz”, a declarat Bolcaş, care spune că, ultima dată, a fost la Parchet şi a stat de vorbă cu procurorul de caz, săptămâna trecută, ”pentru a solicita copii după ultimele declaraţii de martor”, urmând ca, dacă va fi cazul şi dacă va fi nevoie de prezenţa sa, să fie chemat. ”

”Din punctul meu de vedere, urmează o trimitere în judecată. Este situaţia pentru care militez în acest dosar şi am un motiv temeinic. În afară de punctul de vedere al doamnei Firea, adaug şi punctul meu de vedere şi anume că asemenea atitudini, pe care Octavian Paler le denumea «mârlănii», trebuie scoase din viaţa politică”.

”Dosarul fiind, practic, «copt», urmează doar ca procurorul de caz să decidă dacă probatoriile sunt complete, aşa cum susţinem noi, şi dacă va da o soluţie. Iar soluţiile nu pot fi decât două: trimiterea în judecată, situaţie în care suspectul Băsescu Traian devine inculpat, sau încetarea procesului penal. Această a doua variantă poate fi luată în calcul dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii, dar există şi alte cauze prevăzute de procedura penală. Traian Băsescu a invocat şi imunitatea pe care i-o conferă Constituţia în raport de declaraţiile politice pe care le poate avea. Şi atunci, dacă se acceptă varianta imunităţii, soluţia ar fi de clasare. Există imunitatea perpetuă pentru toate declaraţiile politice făcute în timpul exercitării mandatului. Această ipoteză ar fi valabilă numai în varianta în care ceea ce a spus Traian Băsescu la adresa doamnei Firea poate fi considerată o declaraţie politică” a spus Bolcaș pentru ziarulring.ro.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.