Dezvăluiri explozive: "Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici"

Publicat in Politica 24 Mai 2015 1798 ori
Google+ WhatsApp
Dezvăluiri explozive: "Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici"
Dezvăluiri explozive: "Udrea era folosită de Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici"

Elena Udrea era folosită de Traian Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici, potrivit fostei consigliere prezidenţiale, Adriana Săftoiu. Tot Udrea era cea care suna la patronii televiziunilor prietene ca să scoată de pe post informaţii care nu îi plăceau lui Băsescu. Iar pentru serviciile ei, fostul preşedinte o proteja constant şi cu pasiune. A complotat cu ea în unul dintre cele mai celebre scandaluri, cel al "bileţelui roz" care a dus la compromiterea lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Aflat la Cluj- Napoca, la o întrunire a Fundaţiei Mişcarea Populară, Traian Băsescu a identificat momentul în care a dezvăluit publicului „bileţelul roz" primit de la fostul premier Tăriceanu, drept momentul în care şi-a început mandatul „din punctul de vedere al funcţionării justiţiei".

La începutul anului 2007, Elena Udrea dezvăluia că preşedintele Băsescu a primit de la fostul premier Tăriceanu un „bileţel roz" în care acesta îi cerea şefului statului să-l ajute cu dosarul omului de afaceri Dinu Patriciu.

„V-aş spune foarte mult despre statul de drept, dar o să vă dau un simplu exemplu, ca să ştiţi de unde am plecat şi unde am ajuns, nu ştiu dacă vă aduceţi aminte un eveniment în care s-a vorbit despre un bileţel. I s-a spus bileţelul roz, nu era roz, era galben. Vreau să înţelegeţi unde mi-am început mandatul din punctul de vedere al funcţionării justiţiei, de la momentul în care premierul nu avea nicio jenă să-i scrie preşedintelui 'Dragă Traian'", a subliniat preşedintele Băsescu.

Potrivit acestuia, Călin Popescu - Tăriceanu nu a crezut promisiunile din timpul campaniei electorale, în care s-a vorbit de „ţepele din Piaţa Victoriei".

„Acest om nu a fost un om rău intenţionat, dar aşa mergea clasa politică atunci. Deşi toată campania mea fusese legată de ţepe, ţepe în Piaţa Victoriei, nici partenerul meu de campanie nu credea în ceea ce spuneam eu. Astăzi sunt vero şapte miniştri în închisoare, vreo 18 parlamentari şi mulţi alţii pe rolul instanţelor, am mai văzut câte unul care întreabă unde sunt ţepele, justiţia e cea care îi trage în ţeapă pe cei care încalcă legea", şi-a explicat poziţia faţă de funcţionarea justiţiei Băsescu.

El s-a declarat jignit de acel bileţel primit de la premierul Tăriceanu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.