Laura Codruta Kovesi anunta arestari FĂRĂ NUMĂR

Publicat in Politica 09 Aprilie 2015 1286 ori
Google+ WhatsApp
Laura Codruta Kovesi anunta arestari FĂRĂ NUMĂR
Laura Codruta Kovesi anunta arestari FĂRĂ NUMĂR

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri că procurorii își vor continua activitatea și dacă trebuie să fie arestate o mie de persoane, o vor face atâta timp cât acestea încalcă legea. Arestarile nu se vor opri pentru ca s-ar fi facut deja prea multe, ele vor continua cat timp se fura in Romania, a anuntat Kovesi.

 

 

"O să vă spun astăzi (...) foarte clar că procurorii din DNA nu se vor opri, își vor continua activitatea și dacă trebuie să arestăm o mie de persoane, o să arestăm o mie de persoane câtă vreme acele persoane încalcă legea", a afirmat Kovesi la Radio România Actualități.

Ea a susținut că este mai mult o îngrijorare pe care și-o exprimă anumite persoane cercetate de DNA sau persoane care le sprijină pe cele anchetate, dar, cel puțin din punctul de vedere statistic, nu este o creștere spectaculoasă a numărului de inculpați arestați sau trimiși în judecată.

"Da, sunt ușoare creșteri față de anul trecut, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să ajungem la o abordare de genul 'gata, am arestat prea mult, ar trebui să nu mai arestăm'. Nu, oamenii mai trebuie să fure în România, hai să-i lăsam să fure. Nu, nu veți auzi, cel puțin din partea mea și a niciunui procuror din DNA, indiferent că se dublează indicatorii statistici sau nu, nu veți auzi această abordare", a afirmat șefa DNA.

Pe de altă parte, Kovesi a spus că nu știe dacă România este "țara procurorilor sau nu", doar că atât timp cât vor fi persoane în funcții importante care continuă să ia mită sau să-și încalce atribuțiile de serviciu, procurorii DNA sunt obligați să le investigheze.

Referitor la afirmațiile la adresa DNA potrivit cărora ar lăsa țara fără oameni de afaceri, politicieni, primari, șefi de consilii județene, Kovesi a susținut că procurorii anticorupție sunt imuni.

"Suntem imuni la astfel de afirmații, dar pot să vă zic doar un singur lucru: în activitatea pe care noi o avem am avut foarte multe cazuri prin care am prevenit producerea unor prejudicii importante pentru bugetul de stat. (...) Văd de foarte multe ori în spațiul public că se plâng unele persoane că nu mai pot semna de frica DNA. Cred că, cel puțin din partea unui conducător de instituție, acest lucru poate fi și extrem de periculos, acest lucru arată că nu ai încredere în propriii angajați, nu ai încredere în sistemul de sub tine. Atunci când trebuie să semnezi, spre exemplu, un contract, nu doar conducătorul de instituție semnează acel contract, ci el trece pe la mai multe departamente. Și atunci, o susținere de genul 'mi-e frică să semnez că mă ia DNA' pare că nu ai încredere în oamenii cu care lucrezi, pare că nu toți oamenii din instituție sunt cinstiți, dimpotrivă, toți sunt necinstiți, și cred că un om cinstit nu trebuie să-și facă probleme atunci când semnează documente", a subliniat ea.

Kovesi a adăugat că a văzut și poziții potrivit cărora sunt speriați investitorii sau mediul privat de afaceri.

"Sunt foarte mulți oameni de afaceri care ne felicită pentru ceea ce facem, pentru că toți își doresc un mediu concurențial corect, transparent, toți vor să știe că atunci când participă la o licitație, câștigă contractul sau pierd un contract concurând în mod corect cu ceilalți", a declarat șefa DNA.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.