Primul mare EŞEC al lui Klaus Iohannis în mandatul de președinte

Publicat in Politica 08 Aprilie 2015 1130 ori
Google+ WhatsApp
Primul mare EŞEC al lui Klaus Iohannis în mandatul de președinte
Primul mare EŞEC al lui Klaus Iohannis în mandatul de președinte

Sâmbătă, 4 aprilie, seara – toate canalele de televiziune vuiau cu o știre în regim de breaking news: „persoane înarmate au răpit sâmbătă un ofiţer de securitate român de la o mină de mangan din Burkina Faso, au anunţat compania şi o sursă din domeniul securităţii. Românul este victima unui grup de terorişti din Mali”.

 

La scurt timp, MAE s-a autosesizat, a activat Celula de Criză şi a transmis instrucţiuni misiunilor diplomatice din zonă, în cazul românului răpit într-un incident din Burkina Faso. Imediat, premierul Victor Ponta a ieșit cu un mesaj prin care a anunțat că a solicitat Ministerului de Externe să monitorizeze situația și să transmită informațiile disponibile către el și către președintele Klaus Iohannis. A doua zi, duminică 5 aprilie, Ministerul de Externe se agită, se caută soluții pentru a-l găsi pe român.

În tot acest timp, din tot peisajul crizei activate în România lipsește un personaj cheie: președintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării – președintele României, Klaus Iohannis. Se poate înțelege că sâmbătă seara președintele nu a reacționat deoarece era Paștele catolic și a participat la procesiunile religioase desfășurate cu această ocazie. Însă, duminică vorbește, pe Facebook, despre ziua NATO în România, iar luni apare un anunț revoltător din partea Administrației Prezidențiale, care anunță sec: „În perioada 6-10 aprilie, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, se află cu familia într-o vacanță privată, cu prilejul sărbătorilor pascale”.

Așadar, un român este răpit de teroriști în Burkina Faso, autoritățile din statul african fac tot ce e necesar să îl găsească, se trimit trupele speciale în căutarea acestuia, sunt activate două celule de criză, iar în tot acest timp, președintele României se află în concediu. Ceva lipsește din această imagine – tocmai cel care ar trebui să se preocupe de securitatea României și de siguranța cetățenilor săi, reprezentantul poporului, președintele.

Exercitarea atribuțiilor constituționale, la care face referire administrația prezidențială în mesajul transmis luni, ar fi trebuit să îl oblige pe Klaus Iohannis să revină în țară pentru a-și arăta măcar interesul față de situația în care se află un român, probabil un votant al său. Faptul că președintele preferă să rămână pe plajele Madeirei, reprezintă, probabil, cea mai mare gafă pe care putea Iohannis să o facă după bilanțul „spectaculos” prezentat la 100 de zile de mandat.

Deja, Klaus Iohannis poate să treacă la următorul bilanț, cel de 300 de zile, pentru că după 200 de zile va avea de explicat această atitudine sfidătoare față de situația în care se găsește un român, dar și pentru un concediu destul de îndelungat în care a ales să plece.

Sursa: psnews

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.