Traian Băsescu: Rusia nu se va opri până nu cucerește sudul Ucrainei și Gurile Dunării. Vor fi stăpânii Mării Negre (VIDEO)

Publicat in Politica 06 Aprilie 2015 1511 ori
Google+ WhatsApp
Traian Băsescu: Rusia nu se va opri până nu cucerește sudul Ucrainei și Gurile Dunării. Vor fi stăpânii Mării Negre (VIDEO)
Traian Băsescu: Rusia nu se va opri până nu cucerește sudul Ucrainei și Gurile Dunării. Vor fi stăpânii Mării Negre (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni, invitat la emisiunea „X-press”, difuzată de B1Tv, despre situația critică în care se află regiunea de lângă România, explicând că Rusia nu se va opri până nu va cuceri sudul Ucrainei.

 

„Toate statele și-au mărit capacitatea de apărare. Norvegia, Suedia, au luat măsuri de creștere a bugetelor apărării. Cred că și în România, sute, mii de militari, echipament greu de luptă se dislocă din Vestul Europei în România și în țările baltice, sunt costuri. Dacă aș fi fost premier, președinte, aș fi spus creștem bugetul apărării cu 200, 300 de milioane de euro. Cred că ar fi fost un răspuns politic corect în care România s-ar fi arătat îngrijorată de situația din regiune.

Rusia nu se va opri până când nu controlează tot sudul Ucrainei până la gurile Dunării. Acest tandem Crimeea-Gurile Dunării îi fac stăpânii Mării Negre. (..) De câte ori am fost vecini cu ruşii ne-a mers prost”, a explicat Băsescu.

Totodată, cu privire la vizita pe care Băsescu a avut-o în Republica Moldova, fostul președinte a infirmat zvonurile potrivit cărora și-ar obține cetățenia moldovenească pentru a redeveni președinte al țării.

„Speculații de oameni cu un nivel redus de responsabilitate. Cum să te gândești că un fost președinte al României se face președinte al Moldovei și apoi reunește patriile? Cele două țări se vor uni de voie, de nevoie”, a afirmat Băsescu.

Fostul șef al statului a explicat că Vladimir Putin este un om inteligent, dar inflexibil.

„Am avut două întâlniri oficiale. Una la Moscova și una la București. Și am avut discuții între patru ochi, alte trei, sau patru, la summit-ul la care participa și  România și Rusia. Nu cred că am avut discuții mai scurte de 30-45 de minute.E un om inteligent și extrem de inflexibil pe ce crede despre Federația Rusia și obiectivele ei. E extrem de inflexibil”, a explicat Băsescu.

 

Traian Băsescu: Rusia nu se va opri până nu cucerește sudul Ucrainei și Gurile Dunării. Vor fi stăpânii Mării Negre

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.