Dan Voiculescu, ATAC din închisoare la adresa lui Traian Băsescu

Publicat in Politica 04 Aprilie 2015 2095 ori
Google+ WhatsApp
Dan Voiculescu, ATAC din închisoare la adresa lui Traian Băsescu
Dan Voiculescu, ATAC din închisoare la adresa lui Traian Băsescu

Dan Voiculescu, aflat în închisoare, lansează un nou atac la adresa lui Traian Băsescu, de această dată preşedintele fondator al PC criticând modul cum a făcut politică externă fostul preşedinte.

 

Dan Voiculescu scrie, pe blog, din închisoare, că, în materie de geopolitica, "ultimii 10 ani au fost marcati de gafe monumentale de politica externa si diplomatie care au dus la compromiterea unor relatii pe termen lung ale Romaniei cu partenerii straini."

"Desi este cea mai importanta prerogativa prezidentiala, Basescu nu a inteles niciodata ca diplomatia nu se face nici pe genunchi, nici cocotat pe gard. Nici cu plecaciuni, nici cu amenintari.

In 1990, am propus doua strategii curajoase la acea vreme: Romania sa instituie regim de zona libera in Sulina si Agigea; Romania sa promoveze un program amplu de repatriere a romanilor care lucrau la acel moment in strainatate

Guvernul Petre Roman si cele care au urmat nu au inteles cat de important ar fi fost pentru Romania implementarea acestor strategii.

Acum, dupa 25 de ani, in mod evident, aceste propuneri nu mai sunt de actualitate. Se impune asadar o strategie capabila sa repare rapid dezastrele din mandatele lui Basescu.

Viziunea mea este ca in lume vor urma schimbari importante in relatiile interstatale si in relatiile dintre stat si cetatenii sai.

Cred ca Presedintele Iohannis gandeste deja o pozitie de echilibru in politica externa a Romaniei astfel incat tara noastra sa poata deveni nu doar o punte între UE şi Rusia, ci şi între UE şi SUA. Prin inteligentă, subtilitate si moderatie, Romania se poate pozitiona deasupra fortei ei efective în termeni economici, militari ori politici.

Nu avem nevoie de adversari si nu trebuie sa excludem relatiile cu alte tari din afara spatiului Uniunii Europene. De altfel, nici ele nu le exclud, ba din contra, le dezvolta. Iar pentru ca aceste lucruri sa devina incontestatibile nu va fi nevoie sa asteptam 25 de ani. Sa ne uitam la acest avertisment peste 10 ani, in anul 2025, scrie Dan Voiculescu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.