Alina Bica rupe tăcerea. Scrisoare din arest pentru un jurnalist

Publicat in Politica 17 Martie 2015 1382 ori
Google+ WhatsApp
Alina Bica rupe tăcerea. Scrisoare din arest pentru un jurnalist
Alina Bica rupe tăcerea. Scrisoare din arest pentru un jurnalist

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, i-a transmis o scrisoare jurnalistului Victor Ciutacu, care a prezentat-o în cadrul emisiunii "Ediția de Seară", de la România TV. Scrisoarea a fost transmisă prin intermediul avocatei, cea care a şi scris ceea ce i-a dictat fosta şefă a DIICOT, aceasta fiind nevoită să improvizeze, folosind foile pe care se ține evidența persoanelor care vin în vizită la cei reținuți.

 

Avocatul Laura Voicu a precizat, în cadrul emisiunii prezentate de Victor Ciutacu, că Alina Bica i-a dictat scrisoarea.

Ce i-a transmis Alina Bica jurnalistului:

"Am preluat dosarul format pe mai multe sesizări ale Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, în septembrie-octombrie 2004. În ianuarie 2005, am dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor persoanelor cercetate (inclusive Iacobov și Iancu), mai puțin pe acțiunile RAFO deoarece societatea avea calitatea de parte vătămată. Acțiunile RAFO nu erau deținute de o persoană fizică, ci de Balkan Petroleum LTD, un off-shore unde Iancu era director general. Ni s-au refuzat datele de idenficare pentru proprietar. Cât a stat în arest, Iancu nu a venit cu solicitare de vânzare, ci cu solicitare de introducere a notarului în arest, făcută de avocatul Cuzino".

Avocatul a fost nevoit să improvizeze pentur a scrie misiva pentru Victor Ciutacu, scriind pe foile pe care se ține evidența persoanelor care vin în vizită la cei reținuți.

"Au fost singurele hârtii pe care le-am găsit la îndemână. Doamna Bica nu are voie să scrie nimic și vreau să fie foarte clar acest lucru. Nici în celulă, nici măcar la grefa cu mine, nu are voie să folosească pixul. (...) Dacă vrei să faci un denunț, trebuie să faci cerere la comandant (...) Aceste rânduri sunt scrise de către mine. Mi le-a dictat și eu am scris", a explicat avocata Laura Voicu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.