KLAUS IOHANNIS, criticat de un europarlamentar: Nu poate să fie MUT ca un peşte

Publicat in Politica 13 Martie 2015 1517 ori
Google+ WhatsApp
KLAUS IOHANNIS, criticat de un europarlamentar: Nu poate să fie MUT ca un peşte
KLAUS IOHANNIS, criticat de un europarlamentar: Nu poate să fie MUT ca un peşte

Preşedintele Klaus Iohannis este criticat pentru lipsa unei reacţii după ce Camera Deputaţilor nu a încuviinţat cererea DNA de urmărire penală a deputatului UDMR, Laszlo Borbely. Europarlamentarul Cristian Preda spune că şeful statului "trebuie trezit din somnul în care a căzut" şi "nu poate să fie mut ca un peşte".

 

Europarlamentarul Cristian Preda îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că nu a luat poziţie după ce deputaţii au respins cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely.

"Regret că n-am auzit nimic dinspre preşedinte în această privinţă. Am auzit reacţii de la ambasada americană, de la ambasada Olandei şi vreau să vă spun că doar în ţările din lumea a treia reacţionează ambasadele occidentale, nu şi preşedintele. Deci cred că preşedintele trebuie trezit din somnul în care a căzut. Se întâmplă lucruri grave în România de când el a fost ales, Parlamentul este selectiv atunci când e vorba de statul de drept şi asta cred că ar trebui să-l preocupe pe domnul Iohannis. Mi se pare că nu putem lăsa să treacă asemenea lucruri fără să le clarificăm", a spus Preda, la RFI.

Europarlamentarul a arătat că "există o bătălie pentru majoritate şi trebuie spus că şi cazul Vosganian şi cazul Borbely sunt părţi dintr-un joc de putere, fiindcă acum şi Iohannis şi Ponta caută unul să câştige o majoritate, celălalt să păstreze o majoritate".

"Ponta s-a exprimat, cum o face el de trei ani, îl ştim, n-avem surprize din partea lui Ponta. Dar aşteptăm să vedem ce crede Iohannis în această privinţă", a adăugat Preda.

Întrebat ce ar putea face preşedintele în astfel de cazuri, Cristian Preda a răspuns: "Atunci când i-a cerut lui Vosganian să demisioneze din poziţia pe care o ocupa, s-a întâmplat ceva. Repet, acum e vorba de bătălia pentru o nouă majoritate, toată lumea ştie acest lucru, în culise se fac recrutări, preşedintele a exprimat dorinţa de a avea o nouă majoritate. Or trebuie să vedem care-s mijloacele prin care se ajunge la aşa ceva. Face parte din instrumentarul pe care înţelege să-l folosească Iohannis protejarea udemeriştilor în faţa justiţiei? Repet, nu poate să fie mut ca un peşte în această chestiune".

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost salvat de colegii deputaţi. Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul deputatului UDMR, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Este a doua oară când Borbely scapă de urmărire penală. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.