Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire crucială cu Angela Merkel

Publicat in Politica 26 Februarie 2015 1426 ori
Google+ WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire crucială cu Angela Merkel
Preşedintele Klaus Iohannis, întâlnire crucială cu Angela Merkel

Klaus Iohannis a avut două întâlniri importante astăzi în Germania cu preşedintele Joachim Gauck şi cu Angela Merkel. În cadrul declaraţiei  susţinute după întâlnirea cu Angela Merkel, preşedintele Iohannis a declarat că România se poate baza pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen. 

 

"Germania este nu numai principalul partener economic al României, dar şi unul dintre cei mai importanţi parteneri de dialog în interiorul UE, dar şi în sfera internaţională", a declarat Klaus Iohannis la finalul întâlnirii cu Angela Merkel. 

Preşedintele Iohannis a mai declarat că, în cadrul discuţiei cu Cancelarul Angela Merkel, a fost abordat subiectul aderării României la spaţiul Schengen.
    
"Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv", a precizat Iohannis. 

Şeful statului a menţionat că există argumente convingătoare pentru eliminarea ultimelor rezerve, privind aderarea României la spaţiul Schengen, dând ca exemplu ultimul Raport MCV al Comisiei Europene şi contribuţia demonstrată a României de asigurare a securităţii în regiune. 

Angela Merkel, despre o decizie în privinţa Schengen în 2015: Nu pot să promit acum

La rândul său, Angela Merkel a declarat că s-a bucurat de vizita preşedintelui Klaus Iohannis, care este un reprezentant al minorităţii germane din România. Cancelarul german a mai precizat că spera ca relaţiile dintre România  şi Germania să devină mai bune şi să facă un pas înainte în ceea ce priveşte cooperarea în probleme europene.

"Şi în cadrul NATO colaborăm în mod strâns şi aşa vom face şi de acum înainte. Am vorbit despre consolidarea statului de drept, despre combaterea corupţiei, despre justiţie. UE a constatat că România a făcut progrese şi că va continua pe acest drum", a declarat Angela Merkel, la finalul întâlnirii cu Klaus Iohannis. 

Întrebată dacă se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, în privinţa României, cancelarul german a declarat că nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru ţara noastră, subliniind că vor fi discutaţi paşii următori în acest sens.

"Ultimele rapoarte au fost pozitive şi considerăm că reformele vor fi implementate în continuare cu consecvenţă şi vom discuta despre paşii următori. Nu pot să promit acum". 

Cancelarul Merkel a mai precizat că înţelege faptul că România aşteaptă un răspuns pe acest subiect. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.