Kovesi îi dă o REPLICĂ FERMĂ lui Iohannis

Publicat in Politica 24 Februarie 2015 1486 ori
Google+ WhatsApp
Kovesi îi dă o REPLICĂ FERMĂ lui Iohannis
Kovesi îi dă o REPLICĂ FERMĂ lui Iohannis

Marţi, 24 februarie, la Cercul Militar din Bucureşti are loc prezentarea raportului DNA pe anul 2014. Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a citit raportul în faţa asistenţei numeroase, din care fac parte şi preşedintele Iohannis şi premierul Victor Ponta.

 

Kovesi nu a ratat ocazia de a-i da o replică preşedintelui. Iohannis afirmase, la începutul anului 2015, în cadrul unei şedinţe CSM, că scurgerile de informaţii din dosare în presă trebuie combătută. Procurorul şef al DNA a făcut trimitere indirect la afirmaţiile preşedintelui, în raportul pe 2014. "DNA a fost în atenţia opiniei publice. Acest interes nu poate fi cenzurat. Punerea informaţiilor din dosare la dispoziţia persoanelor implicate şi a jurnaliştilor s-a realizat cu respectarea legii", a declarat Kovesi.

Afirmaţiile lui Iohannis despre scurgerile de informaţii: „Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. (...) Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice.”

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.