Mircea Roșca rămâne după gratii

Publicat in Politica 19 Ianuarie 2015 1625 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Roșca rămâne după gratii
Mircea Roșca rămâne după gratii

Deputatul prahovean Mircea Roşca nu a scăpat nici de această dată de arestul preventiv, instanţa dispunând prelungirea măsurii faţă de parlamentar, dar şi faţă de vărul acestuia, Adrian Rotilă, ambii cercetaţi în acelaşi dosar care vizează fapte de corupţie.

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, zilele trecute, propunerea de prelungire pe o perioadă de 30 de zile a măsurii arestării preventive formulată de procurorii DNA Ploieşti cu privire la inculpaţii Mircea Roşca şi Adrian Rotilă.
Decizia instanţei de fond a fost atacată de parlamentarul liberal, însă magistraţii care au judecat contestaţia au respins-o ca nefondată, hotărârea fiind definitivă.

Mircea Roşca au fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, în urma unor percheziţii pe care procurorii le-au efectuat la domiciliul acestuia din Comarnic şi a unor audieri.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene Prahova a unui partid politic (PNL- n.r.), inculpatul Roșca Mircea a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localității respective de către firma denunțătorului. Din această sumă, inculpatul Roșca Mircea a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.

Diferența de 4.000 euro a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Dumbravă Diana Camelia, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu zisă a procedurii de achiziție publică și desemnarea câștigătoare a firmei denunțătorului.

De asemenea, în perioada 2011– 2014, inculpatul Roșca Mircea a intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituții publice din județul Prahova, (Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia) asupra cărora avea influență prin prisma calităților pe care le-a deținut în mod succesiv la nivelul autorităților publice locale centrale și la nivel politic, în vederea atribuirii către societățile deținute de inculpatul Rotilă Adrian a unor contracte de achiziții publice.

În schimbul acestor „intervenții”, inculpatul Roșca Mircea a primit de la inculpatul Rotilă Adrian bani și alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcții în valoare de 35.418, 39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8).

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.