Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL

Publicat in Politica 19 Ianuarie 2015 1815 ori
Google+ WhatsApp
Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL
Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui RADU GHEORGHE, Primar al Comunei Sîngeru, Judeţul Prahova, întrucât, în perioada 21.06.2012 - 07.06.2014, a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi calitatea de reprezentant întreprindere familială în cadrul ÎNTREPRINDERII FAMILIALE RADU V. GHEORGHE DIVERTIS 2.

Astfel, RADU GHEORGHE aîncălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003,potrivit cărora „Funcţia de primar […] incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. RADU GHEORGHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.