Nereguli cu bani europeni la CNADNR

Publicat in Politica 14 Ianuarie 2015 1308 ori
Google+ WhatsApp
Nereguli cu bani europeni la CNADNR
Nereguli cu bani europeni la CNADNR

La Compania Naţională de Autostradă şi Drumuri Naţionale (CNADNR) există serioase nereguli în două contracte pentru Autostrada Orăştie-Sibiu.

 

Autostrada Orăștie-Sibiu este co-finanțată de Comisia Europeană prin Fondul de Coeziune și Guvernul României prin Programul Operațional Sectorial -Transport 2007-2013. În 07 iunie 2011, CNADNR încheie contractele pentru lotul 1, de 24 km, cu STRABAG SRL, și pentru lotul 2, de 19 km, cu Asocierea Straco Grup SRL (ai cărei patroni sunt în prezent arestați pentru o evaziune uriașă) - Studio Corona SRL Civil Engineering.

La terminarea lucrărilor pentru primul lot al autostrăzii (între km 0+000 și 24+110), o Comisie de Recepție a CNADNR formată din 15 persoane, angajați CNADNR și ai CJ Alba și Hunedoara precum și alte 16 persoane invitate de la antrepenor, primari și Poliția Rutieră, a semnat în 17 decembrie 2013 procesul verbal de recepție nr. 245 în care s-au consemnat lucrări neexecutate cu termenul de finalizare de 90 de zile, prevăzut în HG 273/1994.

Conform unor surse citate de curentul.info, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a dispus suspendarea contractelor încheiate cu diriginții de șantier independenți care fuseseră încheiate în urma unor licitații publice și înlocuirea acestora cu subalternii săi care, din dispoziția șefilor, încalcă prevederile legale. Se pare că aceștia sunt însă foarte speriați pentru că Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a intrat pe fir, chiar dacă noile atribuții de diriginți de șantier le-au rotunjit frumușel veniturile personale.

Plata diriginților de șantier independenți era făcută din fonduri europene, iar cea a angajaților CNADNR-diriginți se face din bani publici românești. Așadar fraudarea banilor europeni a trecut la nivelul următor. De la formularea DNA: „a semnat proces verbal de recepție pentru lucrări executate care în realitate nu fuseseră executate”, s-a ajuns la semnarea procesului verbal „la sânge”, dar nu se mai execută/remediază niciodată ceea ce se trece ca neexecutat în procesul verbal, prin diverse manevre în afara legii.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.