Iohannis, atacat din interior. Primul lider PNL care îl critică pe președinte

Publicat in Politica 09 Ianuarie 2015 2637 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis, atacat din interior. Primul lider PNL care îl critică pe președinte
Iohannis, atacat din interior. Primul lider PNL care îl critică pe președinte

În premieră, un lider PNL vine cu critici la adresa președintelui României, Klaus Iohannis. Senatorul PNL Cristian Bodea spune despre Iohannis că a ținut un discurs la CSM în care a folosit „o limbă de lemn” și „nu a știut să comunice pe limba oamenilor”.

 

„Nici el, nici cei ce i-au scris textul nu au ştiut să comunice pe limba oamenilor. Din păcate, prin administraţiile prezidenţiale şi guvernamentale e la mare preţ limba de lemn. Limbajul academic e util doar printre academicieni. Un politician trebuie să vorbească pe limba românilor, cu gândul la ei… Vina lui e că se lasă împins spre un discurs oficios şi tern. Vina celor din jurul lui e că uită faptul că e a câştigat Preşedinţia României, nu a Academiei de limbă de lemn. Habar nu am cine le-a produs. Mihalache, teoretic, doar gestionează consilierii, deci poate fi o producţie a unei echipe de acolo”, a declarat miercuri, în cadrul unui interviu pentru Epoch Times, senatorul PNL Cristian Bodea.

Acesta a comentat și propunerea lui Iohannis privind introducerea procurorului general în CSAT, spunând că nu înţelege motivaţia pentru participarea acestuia.

„Nu e clar de ce e nevoie de el acolo. Ministrul Justiţiei ce mai face atunci? Probabil că o fi vrut Iohannis să facă un gest de superbunăvoinţă faţă de Justiţie. Altfel, mi se pare un artificiu inutil”, este de părere Cristian Bodea.

Senatorul PNL a comentat dur și declarația președintelui conform cărora scurgerile în presă din dosare nu sunt binevenite, caracterizând-o drept o „smiorcăială”.

„Smiorcăiala asta că se dă prea mult la presă e o prostie şi dovedeşte tendinţa dictatorială a unor şmecheri ce se pretind politicieni. Un politician serios şi decent nu ar trebui să se teamă de scurgeri de informaţii, pentru că nu ar trebui să aibă nimic de ascuns. Dacă punem pumnul în gura presei, ce ne mai deosebeşte de o dictatură? Dar politica românească e plină de ciobani…”, a mai declarat Cristian Bodea.

Senatorul liberal i-a făcut și o recomandare fostului său șef de partid, sfătuindu-l să nu se hazardeze în a anunța deziderate, fără să știe un program al lor.

„Ar fi de preferat ca preşedintele lucrului bine făcut să nu se hazardeze să anunţe deziderate fără să şi arate un program concret de realizare a lor. Observ un fel de asalt mediatic din partea noul preşedinte, de parcă s-ar tot grăbi să marcheze puncte mediatice. Eu l-aş sfătui să se reîntoarcă la stilul domol ardelenesc, să nu se mai lase influenţat de agitaţia dâmboviţeană a celor ce-l înconjoară. Mai întâi planurile, apoi comunicările. Campania e gata, acum e vremea lucrului care trebuie să vorbească de la sine”, a atenționat Cristian Bodea.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.