Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL. Decizia este DEFINITIVĂ. Se vor organiza alegeri

Publicat in Politica 09 Ianuarie 2015 2385 ori
Google+ WhatsApp
Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL. Decizia este DEFINITIVĂ. Se vor organiza alegeri
Primar din Prahova, declarat INCOMPATIBIL. Decizia este DEFINITIVĂ. Se vor organiza alegeri

Agentia Nationala de Integritate a comunicat Institutiei Prefectului judetul Prahova Raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitatea a primarului orasului Comarnic, Vasile-Dorian Botoaca, ramas definitiv prin Decizia nr.4692/05.12.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Potrivit dispozitiilor art.16 alin.(1) si (2) din Legea nr.393/2004, privind statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in toate cazurile de incetare de drept, inainte de termen, a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care se constata incetarea mandatului, iar ordinul va avea la baza un referat semnat de secretarul unitatii administrativ teritoriale, precum si actele din care rezulta motivul legal de incetare a mandatului.

Institutia Prefectului a solicitat, in scris, secretarului orasului Comarnic sa se conformeze dispozitiilor legale mentionate mai sus.

In conformitate cu prevederile art.69, alin.(6) din Legea nr.215/ 2001(r) privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care postul de primar devine vacant, data organizarii alegerilor se stabileste de Guvern, la propunerea prefectului.Alegerile se organizeaza in termen de 90 zile de la data expirarii termenului in care poate fi atacat ordinul prefectului(10 zile) sau de la data pronuntarii hotararii instantei.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.