Verdictul lui Băsescu despre INCOMPATIBILITATEA lui Iohannis: "Vom avea alegeri anticipate "

Publicat in Politica 17 Decembrie 2014 1203 ori
Google+ WhatsApp
Verdictul lui Băsescu despre INCOMPATIBILITATEA lui Iohannis: "Vom avea alegeri anticipate "
Verdictul lui Băsescu despre INCOMPATIBILITATEA lui Iohannis: "Vom avea alegeri anticipate "

Curtea Constituțională a decis marți că legea ANI, pe baza căreia se judecă incompatibilitatea lui Klaus Iohannis, este constituțională. Așadar, ÎCCJ, acolo unde se va judecaîn ianuarie dacă președintele Iohannis este sau nu compatibil, are temei pentru a da un verdict.

 

Victor Ponta spunea, în timpul campaniei prezidențiale ce-i drept, că ÎCCJ va menține decizia ANI, adică Iohannis va fi declarat incompatibli, deși președintele ales are hotărâre a Curții de Apel Alba Iulia care i-a dat câștig de cauză. Premierul și-a cerut, după alegeri, iertare pentru declarațiile sale pe care le-a pus pe seama campaniei electorale.

Președintele Traian Băsescu s-a pronunțat și el în această speță. Traian Băsescu a explicat că, în cazul lui Iohannis, nu este vorba despre un proces penal, care pe fondul imunității s-ar fi suspendat pe perioada exercitării mandatului, pe când în cazul imunității legea funcționează 'ca o ghilotină'. 'Taie și gata', a spus Traian Băsescu.

”Dacă se pronunță incompatibilitatea, mandatul încetează imediat. Asta pentru că, spre deosebire de un proces penal, datorită imunității președintelui, se suspendă pe perioada exercitării mandatului. Pe legea incompatibilităților, nu există suspendare. Ea e ca o ghilotină: taie și gata. Deci vom avea alegeri anticipate dacă domnul Iohannis pierde acest proces.”, spunea Băsescu pe 30 noiembrie.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.