Baron PDL, ARESTAT pentru retrocedări ilegale

Publicat in Politica 21 Noiembrie 2014 976 ori
Google+ WhatsApp
Baron PDL, ARESTAT pentru retrocedări ilegale
Baron PDL, ARESTAT pentru retrocedări ilegale

Baronul PDL Paul Beganu a fost arestat preventiv în noul dosar al retrocedărilor ilegale. Fostul prefect de Buzău este acuzat de retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure. În acelaşi dosar au mai primit mandat de arestare şi Gheorghe Ceteraş, omul de afaceri pe mâinile căruia au ajuns ilegal terenurile, dar şi un avocat şi un angajat al Romsilva.

 

Fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, şi alte trei persoane cercetate în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Buzău au fost arestate preventiv, vineri, iar în cazul judecătorului de la Pătârlagele, Neculae Toader, magistraţii au dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis, vineri, propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti privind arestarea preventivă a inculpaţilor Mihail Cosmin Vasile, Gheorghe Ceteraş, Ion Irimia şi Paul Beganu şi a dispus arestarea preventivă a celor patru pe o durată de 30 de zile.

De asemenea, instanţa a respins propunerea de arestare a judecătorului de la Judecătoria Pătârlagele, Neculae Toader, dispunând în cazul acestuia măsura controlului judiciar.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, miercuri, efectuarea urmăririi penale faţă de fostul prefect de Buzău Paul Beganu, judecătorul Neculae Toader şi alte trei persoane în dosarul privind retrocedări ilegale de păduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane euro în dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi instigare la fals intelectual şi la dare de mită, iar judecătorul Neculae Toader din cadrul Judecătoriei Pătârlagele de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal Gheorghe Ceteraş, pentru constituire de grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi trei infracţiuni de dare de mită, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la dare de mită, şi Ion Irimia, angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, pentru trafic de influenţă.

DNA precizează că procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judeţul Buzău) în favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obţinerea dreptului de proprietate realizându-se în mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au deţinut funcţii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmărindu-se punerea în posesie şi valorificarea imediată a suprafeţei de teren.

Fostul prefect al judeţului Buzău, Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş, avocatul Cosmin Vasile şi angajatul Romsilva Ion Irimia au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii DNA, în urma unor audieri care au durat mai mult de 12 ore.

La acel moment, şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, a precizat că s-a solicitat şi s-a obţinut din partea CSM încuviinţarea privind propunerea de arestare preventivă a judecătorului Neculae Toader, urmând ca procurorul de caz să decidă în cursul zilei de joi dacă va formula o astfel de propunere.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.