Victor Ponta: Este nevoie de o nouă legislaţie privind votul compatrioţilor din diaspora

Publicat in Politica 17 Noiembrie 2014 1423 ori
Google+ WhatsApp
Victor Ponta: Este nevoie de o nouă legislaţie privind votul compatrioţilor din diaspora
Victor Ponta: Este nevoie de o nouă legislaţie privind votul compatrioţilor din diaspora
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni că propune înfiinţarea unei comisii parlamentare care împreună cu reprezentanţii instituţiilor statului şi ai ONG-urilor să elaboreze o nouă legislaţie privind votul din străinătate. 

 

"Este evident că România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora. În final, ieri au votat aproape 400.000 de români. Vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000. E foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi. Deci, din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună cu reprezentanţii instituţiilor statului, ai ONG-urilor românilor din diaspora, ai noului preşedinte, domnul Iohannis, şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru, din ţară şi din diaspora", a declarat Victor Ponta la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că Ministerul Afacerilor Externe rămâne o instituţie fundamentală a statului român. 

"O să încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituţie fundamentală a statului român, care are ca atribuţii reprezentarea noastră în politica externă şi doar ocazional organizarea de alegeri. Domnul ministru Meleşcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal şi omenesc. Oricum, domnia-sa nu a venit ca să rămână ministru de externe ci, practic, a încercat să ajute pe ultima sută de metri. Faţă de primul tur, 161.000 de voturi exercitate, în turul II au fost 380.000, deci cred că s-a muncit foarte mult, dar e nevoie de o schimbare de legislaţie pentru ca în decembrie 2016 votul în diaspora să se poată desfăşura în mod normal", a spus premierul. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.