DECIZIA Înaltei Curţi de Casație şi Justiţie în cazul vărului lui Mircea Roșca

Publicat in Politica 12 Noiembrie 2014 1740 ori
Google+ WhatsApp
DECIZIA Înaltei Curţi de Casație şi Justiţie în cazul vărului lui Mircea Roșca
DECIZIA Înaltei Curţi de Casație şi Justiţie în cazul vărului lui Mircea Roșca

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Adrian Rotilă, administrator al unor societăţi comerciale şi vărul deputatului Mircea Roşca, urmând ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar. 

Instanţa i-a impus lui Adrian Rotilă mai multe interdicţii, printre care şi aceea de a nu se apropia şi aceea de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu deputatul Mircea Roşca şi cu martori din dosar. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Adrian Rotilă a fost reţinut marţi de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul în care deputatul PNL Mircea Roşca este acuzat de cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi Gabriel Popescu, preşedintele organizaţiei locale PNL Azuga, şi Diana Dumbravă, secretară a Primăriei Azuga. 

Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Prahova, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Popescu şi asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri în localitate de către firma denunţătorului. 

Procurorii susţin că din această sumă Mircea Roşca a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul lui Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean. 

"Diferenţa de 4.000 euro a fost remisă de acelaşi inculpat secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie publică şi desemnarea câştigătoare a firmei denunţătorului", arată DNA. 

Sursa citată menţionează că, în perioada 2011-2014, Mircea Roşca a intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova (Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului - Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia) asupra cărora avea influenţă prin prisma calităţilor pe care le-a deţinut în mod succesiv la nivelul autorităţilor publice locale centrale şi la nivel politic, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de Adrian Rotilă a unor contracte de achiziţii publice. 

"În schimbul acestor 'intervenţii', Mircea Roşca a primit de la Adrian Rotilă bani şi alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcţii în valoare de 35.418, 39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8)", au mai reţinut procurorii. 

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.