Candidatura lui Victor Ponta la președinția României, susţinută de importanți politicieni luxemburghezi

Publicat in Politica 22 Octombrie 2014 767 ori
Google+ WhatsApp
Candidatura lui Victor Ponta la președinția României, susţinută de importanți politicieni luxemburghezi
Candidatura lui Victor Ponta la președinția României, susţinută de importanți politicieni luxemburghezi

Grupul de lucru 'Socialiștii pentru Integrare și Cetățenie' al Partidului Socialist Luxemburghez (LSAP) a fost creat în 2009 și confirmat prin vot de Congresul Național al LSAP din 14 martie 2010.

 

Obiectivele și valorile SPIC-LSAP sunt: coeziunea socială, integrarea, conviețuirea, democrația participativă, progresul social și promovarea păcii.

SPIC reunește membrii non-luxemburghezi, membrii naturalizați luxemburghezi, proveniți din rândul imigranților, precum și simpatizanți LSAP și socialiști interesați de problematica integrării și promovării conviețuirii.

Din momentul înființării, SPIC și-a sporit inițiativele cu scopul de a atrage atenția și de a îndemna la participare la viața politică a statului a rezidenților non-luxemburghezi. În plus față de întâlnirile cetățenilor cu miniștrii socialiști pe tema problemelor de actualitate, SPIC a organizat' Întâlniri ale cetățenilor' destinate să încurajeze non-luxemburghezii să se înscrie pe listele electorale.

În data de 8 octombrie 2014, a avut loc o reuniune de lucru a grupului Socialiștilor pentru integrare și cetățenie (SPIC) la sediul LSAP, în orașul Luxemburg.

Cu această ocazie, socialiștii europeni prezenți au salutat înființarea Organizației PSD Luxemburg și și-au exprimat susținerea pentru Victor Ponta, candidatul PSD la președinția României.

La reuniune au participat mai multe personalități locale și naționale, domnul deputat Marc Angel, Președintele Comisiei de afaceri externe, coordonatorul SPIC domnul Sosthcne Lembella, doamna Danielle Kies, membră a Comitetului executiv al LSAP, doamna Alexandra Cârstea, Președinta PSD Luxemburg, doamna Elenă Mărgineanu, Președinte executiv, doamna Andreea Elena Rodrigues Zafiu, Secretar executiv și doamna Gabriela Ionițescu, Vice-președinte a Organizației PSD Luxemburg, precum și membrii ai biroului SPIC, originari din mai multe țări printre care Franța, Belgia, Muntenegru, Coasta de Fildeș, Camerun, Peru, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.

Reuniunea a beneficiat și de prezența doamnei Nathalie de Oliveira, primarul adjunct al orașului Metz din Franța, militantă devotată cauzei cetățenilor care trăiesc în afara țării lor de origine, precum și promovării valorilor europene.

Doamna de Oliveira a menționat:' Europa are militanți devotați cauzei sale pe tot continentul. Militanții au nevoie să se reunească pentru a face mai bine campanie și să dobândească victoriile viitoare. O Europă a popoarelor nu poate exista dacă Europa militanților ar rămâne simbolică.'

Cu această ocazie, Secretarul General al LSAP, domnul deputat Yves Cruchten a reiterat susținerea să pentru colegii din România, adresându-le un mesaj :' Astăzi, mai mult decât oricând, Europa are nevoie de socialiști pentru a contracara austeritatea promovată de dreapta. Cetățenii din România, la fel ca și în restul Europei, trebuie să fie în centrul preocupărilor noastre.'

Domnul Marc Angel, deputat în Parlamentul din Luxemburg, precum și Președintele Comisiei de afaceri externe a adresat propriul mesaj de susținere cu ocazia demarării campaniei electorale din România. Domnia sa s-a adresat și comunității de români din Marele Ducat de Luxemburg:' Participați la alegerile prezidențiale din România !' și a reamintit că:' întărind socialismul și susținând social-democrații din țările membre Uniunii Europene putem să realizăm o Europă mult mai socială și democratică.'

Alexandra Cârstea, Președinta PSD Luxemburg a mulțumit colegilor socialiști din cadrul LSAP pentru atenția, implicarea și privilegiul de a beneficia de susținerea unei echipe entuziaste și profesioniste, animate de valori socialiste universale, preocupate de imperativul integrării și de apropierea de cetățenii noștri, pe lângă promovarea valorilor europene:

' Cred în unitatea românilor din țară și din afara țării. Sunt convinsă că toți românii, oriunde trăiesc, au o voce importantă în privința democrației românești și europene. Le recunoaștem adevărata valoare și alături de Victor Ponta, ne vom lupta pentru o Românie puternică !'.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.