Mircea Rosca PLATESTE presa pentru a-i publica atacurile la adresa PSD

Publicat in Politica 16 Octombrie 2014 607 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Rosca PLATESTE presa pentru a-i publica atacurile la adresa PSD
Mircea Rosca PLATESTE presa pentru a-i publica atacurile la adresa PSD

O asa-zisa "declaratie de presa" a fost transmisa, astazi, de biroul de comunicare al PNL Prahova, tuturor redactiilor locale.

 

Problemele acestui comunicat sunt doar doua, dar majore:

1. Mircea Rosca a platit (nu stim din ce bani, daca a primit factura, chitanta, etc) aparitia declaratiei cu pricina in presa locala

2. Calitatea materialului


In privinta primului punct, lucrurile sunt simple. Mircea Rosca nu poate ajunge la urechile oamenilor decat cu bani, gest practicat in repetate randuri in anturajul PNL Prahova. In privinta comunicatelor de presa, lucrurile sunt simple: o "declaratie de presa" a trebui sustinuta neconditionat de reprezentantii presei, daca se admit cateva principii de baza ale mesajului: obiectivitatea, adevarul si bunul simt. In caz contrar, orice informare politica ar trebui ignorata. A accepta, totusi, sa publici contra cost un material de propaganda, pe care nu l-ai admis ca fiind DEMN de publicare gratuita, aduce prejudicii de imagine atat ziarului, cat si politicianului care a venit cu o asemenea tranzactie.

In privinta calitatii "declaratiei de presa" a liderului Mircea Rosca, lucrurile stau si mai prost. Celor care l-au cunoscut si l-au auzit vorbind cel putin o data pe seful PNL, le-a fost extrem de clar faptul ca textul nu este gandit, creat, scris, de domnia sa. In astfel de cazuri, cea mai mare capcana in care poate ajunge un politician o reprezinta stilul inconfundabil al ideilor, singurul care nu poate fi editat sau corectat, asa cum se intampla in cazul exprimarii. Daca, in cazul lui Rosca, ne-am obisnuit cu greselile gramaticale la discursurile live, corectate apoi in comunicatele de presa, in privinta gandirii si a ideilor nu exista echivoc. Or, in cazul declaratiei facute astazi, se observa clar neparticiparea intelectuala a lui Rosca in compunerea textului, ideile fiind preluate sau create in totalitate de alte creiere. Cel mult, domnul Mircea Rosca a comunicat, in linii mari, cam ce doreste sa transmita adversarului politic, punctand cateva cuvinte-cheie precum: "japca", "prost", "pervers", "baron", "penibil", "disperat", etc.

Din nefericire pentru domnia sa, singura participare la acest text s-a nimerit sa fie de slaba calitate. Aceste cuvinte ar trebui sa lipseasca din vocabularul unui politician asezat la masa "declaratiilor de presa". O declaratie de presa este un mod OFICIAL de a transmite o informatie, fie ea si opinie personala si, mai ales in mediul politic, se cere decenta si diplomatie in limbaj si exprimare.

Despre ideile transmise in material nu se poate spune decat ca nu se potrivesc stilului si capacitatii intelectuale ale presupusului autor.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.