Fostul şef al Analizei SRI îl face praf pe Băsescu: Să nu ne trezim cu un val de dezvăluiri

Publicat in Politica 16 Octombrie 2014 853 ori
Google+ WhatsApp
Fostul şef al Analizei SRI îl face praf pe Băsescu: Să nu ne trezim cu un val de dezvăluiri
Fostul şef al Analizei SRI îl face praf pe Băsescu: Să nu ne trezim cu un val de dezvăluiri

Ionel Niţu, fost şef al departamentului central de analiză al SRI în perioada 2009-2012, vorbeşte despre dezvălurile lui Traian Băsescu despre Victor Ponta. Referindu-se la afirmatiile preşedintelui, Niţu îl critică pe Băsescu pentru că a târât serviciile în lupta politică, în scop electoral.

"Este o declaraţie strict electorală. Nu are nicio legătură cu interesul naţional, dimpotrivă, va produce efecte negative asupra instituţiilor din domeniu", afirmă Niţu, într-un interviu pentru bursa.ro.

"Mai bine ne-ar spune domnul Băsescu cât şi ce mai este dispus să facă, afectând interese naţionale pentru atingerea unor obiective personale. Cred că Traian Băsescu a vulnerabilizat SIE într-o mai mare măsură decât Victor Ponta şi/sau Teodor Meleşcanu. Mai mult, deconspirarea produsă poate echivala cu deschiderea "cutiei Pandorei". Să înţeleg că s-a dat liber la deconspirări? La cât de multe frustrări există la persoane care au plecat din servicii să nu ne trezim cu un val de dezvăluiri. Cui foloseşte deschiderea acestui subiect?", spune Ionel Niţu, în interviu.

Niţu afirmă că România va avea mult de suferit la nivelul imaginii, iar serviciilor vor întâmpina dificultăţi în activitate, din cauza pierderii credibilităţii. Paradoxal, dezvăluirile preşedintelui, mai susţine Niţu, îl ajută pe Victor Ponta şi îl dezavantajează pe Klaus Iohannis, prin scoaterea candidatului ACL din prim-plan.

"Într-un fel sau altul, cei doi (Traian Băsescu şi Victor Ponta - n.r.) vor ajunge la negocieri, viitorul fiecăruia dintre ei fiind legat fundamental de destinul politic al celuilalt. Un singur cuvânt descrie situaţia creată: penibil!", mai declară Ionel Niţu.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.