AMNISTIA FISCALĂ, blocată de PNL şi PDL

Publicat in Politica 25 August 2014 1102 ori
Google+ WhatsApp
AMNISTIA FISCALĂ, blocată de PNL şi PDL
AMNISTIA FISCALĂ, blocată de PNL şi PDL

Senatul a adoptat luni, în sesiune extraordinară, reducerea CAS cu 5% la angajator, respingând reexaminarea cerută de Traian Băsescu. Senatorii PNL şi PDL au părăsit însă, după votul la CAS, sala de plen, astfel încât şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum. Proiectele privind amnistirea pensionarilor şi mamelor nu au mai fost supuse la vot, fiind amânate.

 
 
 

Senatorii au adoptat, luni, în forma trimisă iniţial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului, formulată în luna iulie de preşedintele României.

 

 
 

Proiectul a întrunit 96 voturi pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri. Actul normativ va fi trimis la Camera Deputatilor, în calitate de cameră decizională.

 

După votul la CAS, senatorii PNL şi PDL au părăsit sala, nefiind de acord cu ordinea de zi a şedinţei de plen, informează România TV.

 

Din cauza lipsei de cvorum, şedinţa a fost suspendată astfel că proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi discutate şi au fost amânate.

 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a acuzat atitudinea Opoziţiei, spunând că, prin acest tip de comportament, "punem şi riscăm viaţa copiilor şi pensionarilor prin jocuri politice". Plumb a explicat că proiectele vor fi dezbătute cel mai probabil saptămâna viitoare.

 

Senatul s-a reunit luni în şedinţă extraordinară pentru a dezbate cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS la angajator, transmisă de preşedintele Traian Băsescu.

 

Comisia de buget-finanţe a Senatului a adoptat, luni, un raport de admitere la proiectul de lege privind reducerea CAS la angajator, respingând cu unanimitate de voturi cererea de reexaminare a legii, transmisă de preşedintele Traian Băsescu.

 

Propunerea privind respingerea cererii de reexaminare a primit votul favorabil al tuturor senatorilor din comisie, deşi PNL şi PDL au criticat în dezbatere lipsa surselor de finanţare pentru această reducere cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor sociale la angajator.

 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, prezentă la şedinţa comisiei de buget-finanţe, a declarat că, din analizele ministerului, încurajând angajatorii, pe piaţa forţei de muncă, la fiecare 20 de locuri de muncă existente se poate crea încă un loc de muncă.

 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în iulie, cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS.

 

'Prin diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii, deficitul curent va creşte cu impactul financiar negativ estimat în expunerea de motive a actului normativ, care variază între 4,860 de miliarde de de lei în 2015 şi 5,564 de miliarde de lei în 2018, ajungându-se la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015, dacă ţinem cont şi de indexările obligatorii conform legii', explica preşedintele Băsescu.

 

De asemenea, senatorii urmau să discute luni proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, adoptate de Guvern în 19 august.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.