BREAKING NEWS/ ADRIAN NĂSTASE a fost ELIBERAT

Publicat in Politica 21 August 2014 1533 ori
Google+ WhatsApp
BREAKING NEWS/ ADRIAN NĂSTASE a fost ELIBERAT
BREAKING NEWS/ ADRIAN NĂSTASE a fost ELIBERAT

ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat condiţionat azi, a decis instanţa. Pe 23 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui ADRIAN NĂSTASE de eliberare condiţionată, însă DNA a atacat decizia magistraţilor.

 
 

ADRIAN NĂSTASE va fi, din aceată seară, un om liberInstanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat, notează Mediafax.

 

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui ADRIAN NĂSTASE, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.

 

Serviciul de executări penale al instanţei urmează să comunice această decizie Penitenciarului Jilava, dar şi altor instituţii ale statului.

 

După procesarea documentului de la instanţă, Penitenciarul Jilava urmează să încheie formalităţile în cazul lui Adrian Năstase şi să îl elibereze.

 

Ce restricţii are Năstase după ieşirea din închisoare

 

În urma deciziei de astăzi a magistraților, pentru fostul premier va urma o perioadă de probațiune, în care va putea chiar să părăsească țara. Adrian Năstase va trebui doar să anunțe autoritățile de fiecare dată cțnd părăsește localitatea, țara sau locul de muncă.

 

Chiar dacă a fost eliberat, Adrian Năstase nu va putea vota. Asta pentru că instanţa l-a mai condamnat pe Năstase la cinci ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

 

O decizie mult aşteptată

 

ADRIAN NĂSTASE a sosit la tribunal în jurul orei 11 şi le-a spus celor prezenţi"Sper să putem vorbi diseară". Fostul premier a părăsit tribunalul la 12.30. 

 

Fiii lui Adrian Năstase, Andrei şi Mihnea, au venit, însoţiţi de avocaţii familiei, la Tribunalul Ilfov, cu puţin timp înainte ca fostul premier să fie adus la instanţă pentru judecarea contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 4, prin care a fost admisă propunerea de eliberare condiţionată a lui Năstase, după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, scrie Mediafax.

 

Andrei Năstase a spus că speră ca joi tatăl său să fie eliberat şi astfel să aibă motive să dea barba jos, pe care o poartă din solidaritate cu Adrian Năstase.

 

Întrebat dacă familia i-a pregătit un program special lui Adrian Năstase în cazul în care ar fi eliberat, Andrei Năstase a spus că nu s-au făcut planuri concrete pentru că nu este bine să fie făcute planuri în avans. El a precizat că în cazul eliberării tatălui său, vor exista clipe plăcute în familie.

 

Întrebat dacă statul a reuşit recuperarea celor aproximativ 600.000 de euro constataţi ca mită în dosarul "Zambaccian", Andrei Năstase a refuzat să răspundă, precizând că o astfel de întrebare va primi răspuns doar dacă vine din partea instanţei de judecată.

 

Pe 23 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui ADRIAN NĂSTASE de eliberare condiţionată, însă DNA a atacat decizia magistraţilor.

 

Dacă Tribunalul Ilfov va respinge contestaţia DNA, atunci ADRIAN NĂSTASE va fi eliberat din închisoare.

 

În contestaţia depusă în instanţă, procurorii DNA susţin că ADRIAN NĂSTASE nu s-a remarcat printr-un comportament deosebit, care să justifice punerea în libertate, activităţile educative desfăşurate în Penitenciarul Jilava au avut loc împreună cu alţi deţinuţi şi nu reflectă comportamentul său personal, iar la dosarul de eliberare condiţionată nu există dovezi temeinice de îndreptare a acestuia.

 

De cealaltă parte, avocaţii lui ADRIAN NĂSTASE au declarat că fostul premier îndeplineşte toate condiţiile pentru a ieşi mai devreme din închisoare, a executat deja fracţia de o treime din condamnare, nu a fost sancţionat niciodată în penitenciar, a avut un comportament disciplinat şi a participat la 24 de dezbateri pe diferite teme şi la manifestări artistice.

 

La data de 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii' să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât totalul se ridică la patru ani şi şase luni de închisoare.

 

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul 'Zambaccian'. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul 'Trofeul calităţii', din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

 

ADRIAN NĂSTASE În dosarul 'Zambaccian', ADRIAN NĂSTASE a fost acuzat că a primit de la fostul şef al ISC, Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

 

ADRIAN NĂSTASE În dosarul 'Trofeul calităţii', ADRIAN NĂSTASE a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calităţii în construcţii' cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe. AGERPRES

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.