Cinci asemănări șocante între România lui Băsescu și Rusia lui Putin

Publicat in Politica 13 August 2014 1130 ori
Google+ WhatsApp
Cinci asemănări șocante între România lui Băsescu și Rusia lui Putin
Cinci asemănări șocante între România lui Băsescu și Rusia lui Putin

De 10 ani, Traian Băsescu susține că este singurul garant al orientării României către Vest, în vreme ce politicienii care i se opun încearcă să ne ducă spre Rusia.
Însă, la finalul mandatelor lui Traian Băsescu, România seamănă cu Rusia, nu cu țările din occident.
Iată 5 argumente:
1. Parlamentul are un rol pur decorativ. Timp de 10 ani "șeful statului" a dus o abilă bătalie politică de minimalizare și compromitere a forului legislativ pe care l-a ni l-a prezentat ca pe un dușman al poporului și nu ca pe o instituție fundamentală, așa cum prevede Constituția! Parlamentul României seamănă cu Duma de Stat, nu cu legislativele statelor occidentale!
2. Ani buni, Băsescu Traian a condus și executivul, fiind de notorietate ”colaborarea” cu Emil Boc. După 2014, Traian Băsescu s-a oferit să fie premier, iar colaboratorii săi politici încearcă să-i rezolve solicitarea. Acest lucru s-a întâmplat și se întâmplă în Rusia lui Putin, care conduce guvernul și când e președinte și când e premier.
3. Vladimir Putin și-a consolidat puterea prin eliminarea unor oligarhi (ce contează că, după niște ani grei de pușcărie, unii dintre ei au câștigat prin tribunalele internaționale și acum trebuie să primească de la stat 50 de miliarde de dolari? A se vedea cazul Hodorkovski -Yukos și decizia de la Haga). La noi Băsescu s-a luptat cu "mogulii", după ce a ajuns la Putere cu sprijinul unora dintre ei.
4. Lupta lui Băsescu Traian cu presa care a îndrăznit să rămână liberă seamănă foarte mult cu felul în care s-au petrecut lucrurile în Federația Rusă.
5. În țara lui Putin s-a creat un sistem în care toate instituțiile lucrează pentru un singur om. Pe hârtie, România arată bine din punct de vedere instituțional, în practică, însă, există oameni cheie puși la locul potrivit și care reușesc să scurcircuiteze instituțiile și să le aservească unui singur om!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.