PNL vrea să-l ţină pe Băsescu mai mult la Cotroceni. Iohannis cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale

Publicat in Politica 11 August 2014 2657 ori
Google+ WhatsApp
PNL vrea să-l ţină pe Băsescu mai mult la Cotroceni. Iohannis cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale
PNL vrea să-l ţină pe Băsescu mai mult la Cotroceni. Iohannis cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale

PNL face jocurile lui Traian Băsescu şi vrea să-l ţină pe preşedinte cât mai mult timp în funcţie, informează România TV. Klaus Iohannis cere AMÂNAREA alegerilor prezidenţiale, într-o scrisoare transmisă Guvernului.

Klaus Iohannis se plânge că îi este vătămat interesul de a participa la alegeri derulate după reguli clare.

PNL a decis recent să dea în judcată Guvernul României pentru hotărârea emisă în privinţa desfăşurării alegerilor prezidenţiale 2014. Potrivit documentului contestat, primul tur de scrutin va avea loc pe 3 noiembrie, iar turul doi pe 16 noiembrie.

Un alt aspect contestat de liberali este introducerea prevederii ca oamenii care nu sunt în localitatea de domiciliu să poată vota în secţii speciale.

Întrucât procesul a intrat pe rol, Klaus Iohannis cere amânarea alegerilor, pentru a da posibilitatea instanţei să se pronunţe într-un fel sau altul. Ca o consecinţă, însă, Traian Băsescu ar putea sta mai mult la Cotroceni, până ce instanţa va rezolva problemele ridicate de Iohannis.
Un alt lider PNL, Ludovic Orban, a explicat, la România TV, că nu data alegerilor prezidenţiale este problema majoră a liberalilor, ci felul în care a fost modificată legea. "Nu avem nicio problemă cu data alegerilor. Dimpotrivă, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Problema este legată de adoptarea de guvern a unei ordonanţe care a modificat legea privind alegerile prezidenţiale, adoptată fără consultare publică, fără consultarea parlamentului. Această ordonanţă adoptată în mod neconstituţional creează premise pentru încurajarea traseismului politic. Noi am atacat ordonanţa de urgenţă. Dacă va fi anulată aşa cum dorim, nici hotărârea de guvern adoptată în această bază legală nu poate să rămână valabilă. Problema noastră nu e data alegerilor, ci modificarea prin OUG pentru prima oară de la revoluţie, a legii privind alegerile prezidenţiale, adică schimbarea regulilor de către un guvern condus de un candidat la prezidenţiale şi care încearcă să-şi creeze astfel avantaje", a spus Ludovic Orban.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.