Ponta: Romania este printre fruntasii statelor UE

Publicat in Politica 06 August 2014 769 ori
Google+ WhatsApp
Ponta: Romania este printre fruntasii statelor UE
Ponta: Romania este printre fruntasii statelor UE

Premierul Victor Ponta a salutat miercuri anunțul Comisiei Europene privind adoptarea Acordului de Parteneriat și a apreciat că acest fapt permite României începerea procedurilor de absorbție a fondurilor europene alocate țării noastre pentru următorii șapte ani.

 

 

 

“Am luat act cu satisfacție și încredere de decizia Comisiei Europene, decizie care reconfirmă parcursul bun pe care România l-a avut în ultimii ani în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Această decizie confirmă și seriozitatea Guvernului României, care a găsit soluțiile pentru a recupera timpul pierdut de fosta guvernare. Suntem a 11-a țară din cele 28 de țări membre care semnează Acordul de Parteneriat, ceea ce confirmă faptul că, pentru prima dată, după mult timp, România este printre fruntașii statelor UE. După ce am înregistrat anul trecut o creștere record la nivel european a ratei de absorbție pe fosta execuție bugetară a Uniunii Europene, România este pregătită să înceapă cât mai rapid atragerea fondurilor alocate pentru perioada 2014-2020″, a susținut prim-ministrul, conform unui comunicat de presă al Guvernului.

 

Ponta a adăugat că în perioada menționată România beneficiază de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 de miliarde de euro, din care aproape 22 de miliarde sunt fonduri de coeziune.

 

“Ce înseamnă asta pentru România? Că vom avea mai mulți bani pentru proiecte de infrastructură, pentru proiectele din Sănătate și Educație, pentru proiectele de dezvoltare și modernizare a comunităților locale, pentru a crea locuri de muncă și pentru a recupera decalajele de dezvoltare față de Uniunea Europeană. De asemenea, cca 21 de miliarde euro vor fi folosite, în următorii ani, pentru a susține relansarea agriculturii românești”, a precizat premierul.

 

Șeful Guvernului a mulțumit Ministerului Fondurilor Europene și celorlalte ministere implicate pentru eforturile depuse în această perioadă, “într-un context în care au fost spuse multe neadevăruri despre performanța României, chiar de către cei care au adus dezastrul de până în 2012″.

 

Totodată, Ponta a mulțumit și industriei IT din România pentru rolul important avut în creșterea absorbției fondurilor europene din ultimii doi ani.

 

“Sunt convins că România va performa în noul cadru bugetar european, iar ca dovadă stau rezultatele foarte bune înregistrate în ultimii doi ani’, a punctat prim-ministrul.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.