Cum a scăpat Bercea Mondial de 100 de dosare

Publicat in Politica 10 Iulie 2014 1274 ori
Google+ WhatsApp
Cum a scăpat Bercea Mondial de 100 de dosare
Cum a scăpat Bercea Mondial de 100 de dosare

Înşelăciune, dare de mită, spălare de bani, ameninţare şi chiar tentativă de omor. Sunt doar câteva dintre acuzaţiile care i-au fost aduse de-a lungul ultimilor 10 ani lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. De toate a scăpat ca prin urechile acului, după ce procurorii au decis că nu au de ce să îl urmărească penal. Acum, un judector CSM cere verificarea procurorilor care au decis 100 de neînceperi a urmăririi penale.

 
 
 
Acuzaţiile de înşelăciune şi fals în acte sub semnătură privată l-au adus pe Sandu Anghel pentru prima dată în faţa anchetatorilor. Se întâmpla în 2004, după ce interlopul oltean vânduse o firmă aflată în insolvenţă, însă actul de vânzare-cumpărare nu conţinea nicio menţiune referitoare la acest lucru.
Cel care căzuse în capcană l-a reclamat pe Sandu Anghel, însă curajul său l-a costat. Bărbatul a fost ameninţat şi, de frică, a plecat din ţară.
 
 
Dosarele deschise de procurorii din Olt pe numele lui Sandu Anghel s-au înmulţit în următorii ani. Multe dintre acestea au fost uitate prin sertarele Parchetelor ani la rândul, altele s-au soluţionat cu amenzi, iar pentru o parte dintre ele, care vizau infracţiuni grave, procurorii au decis neînceperea urmării penale.
 
 
Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată în 2006.
Atunci, Bercea Mondial era acuzat de înşelăciune. Procurorii care au instrumentat dosarul nu au găsit însă întemeiată începerea urmării penale împotriva interlopului, aşa că au închis dosarul. Tot în 2006, aceeaşi victimă îl mai trimite o dată pe Sandu Anghel în faţa anchetatorilor.
 
 
 
Pe lângă înşelăciune, de această dată îl acuză şi de calomnie, ameninţare şi lovire. Dar procurorii din Slatina care s-au ocupat de caz decid din nou neînceperea urmăririi penale împotriva lui Sandu Anghel.
Un an mai târziu, o nouă acuzaţie: cea de dare de mită.
 
 
Procurorii au stabilit că primarul din Drăgăneşti de la acea vreme primise de la Sandu Anghel un laptop, în schimbul unor favoruri administrative. Mai exact, edilul ar fi trecut cu vederea faptul că liderul clanului Mondialilor nu avea o serie de autorizaţii. Nici de această dată, Bercea Mondial nu s-a ales cu dosar penal.
Acuzaţiile împotriva lui se înmulţesc odată cu trecerea anilor.
În 2008, Sandu Anghel ajunge de două ori în atenţia procurorilor. Prima dată, după ce anchetatorii au descoperit mai multe tranzacţii bancare suspecte, realizate între firmele interlopului. Anchetatorii decid, din nou, neînceperea urmării penale.
 
 
Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul unui alt dosar din acelaşi an, în care era acuzat de înşelăciune şi rambursări ilegale ale TVA-ului.
 
 
Cea mai gravă acuzaţie de care a scăpat fără dosar penal datează din anul 2009.
Atunci, Sandu Anghel, împreună cu mai mulţi membri ai clanului său, ar fi încercat să îl înjunghie pe fostul viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei, şi ar fi băgat o altă persoană în spital, după ce ar fi lovit-o cu maşina. Iniţial, procurorii au modificat infracţiunea din tentativă de omor în vătămare corporală. În urma anchetei, aceştia au decis însă suspendarea urmăririi penale.
 
 
Aşadar, Bercea Mondial a reuşit să scape aproape 10 ani de răspundere penală. Asta în condiţiile în care ceea ce făcea el era în atenţia Serviciul Român de Informaţii încă din 2001.
„Documentele acestea de informare s-au dus și către diverși premieri, miniștri de Interne, alți membri ai Guvernului”, arăta luna trecută șeful SRI, George Maior.
 
 
Sursa: Digi24.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.