Adrian Năstase află în septembrie dacă va fi eliberat condiţionat

Publicat in Politica 07 Iulie 2014 785 ori
Google+ WhatsApp
Adrian Năstase află în septembrie dacă va fi eliberat condiţionat
Adrian Năstase află în septembrie dacă va fi eliberat condiţionat

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit pentru 9 septembrie data când va judeca cererea fostului premier Adrian Năstase de eliberare condiţionată din închisoare, el având de executat o pedeapsă de patru ani şi şase luni de detenţie, primită în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii'.

 
 

În data de 3 iulie, Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării fostului premier Adrian Năstase de a ieşi mai devreme din închisoare, iar dosarul a fost înregistrat luni la Judecătoria Sectorului 4.

 

Pe 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca la cei patru ani de închisoare primiţi de fostul premier Adrian Năstase în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii" să se adauge şase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani şi şase luni de închisoare. Decizia este definitivă.

 

Curtea de Apel a admis astfel o contestaţie a DNA, după ce, pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a decis contopirea pedepselor primite de Năstase în dosarele "Zambaccian" şi 'Trofeul calităţii", fără însă ca această din urmă instanţă să adauge un spor de pedeapsă.

 

Atât la Tribunalul Bucureşti, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, procurorii DNA au cerut un spor de pedeapsă de un an închisoare, aducând ca argumente atitudinea "dispreţuitoare şi defăimătoare" de care a dat dovadă Năstase atât în timpul proceselor, cât şi după ce a fost condamnat.

 

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trei ani pentru şantaj în dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", din care a efectuat opt luni de detenţie, fiind eliberat condiţionat.

 

În dosarul "Zambaccian", Adrian Năstase a fost acuzat că a primit de la fostul şef al ISC Irina Jianu, în perioada 2002-2004, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 600.000 de euro, constând în bunuri importate din China şi contravaloarea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi Bucureşti.

 

În dosarul "Trofeul calităţii", Adrian Năstase a fost acuzat că în anul 2004 s-ar fi folosit de ''influenţa sau autoritatea funcţiei de preşedinte al unui partid'' pentru organizarea unui simpozion intitulat 'Trofeul calităţii în construcţii' cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, la care urma să participe.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.