SURSE/ Marele PLAN al Cooperativei din PNL

Publicat in Politica 07 Iulie 2014 1270 ori
Google+ WhatsApp
SURSE/ Marele PLAN al Cooperativei din PNL
SURSE/ Marele PLAN al Cooperativei din PNL

Cooperativa din PNL a funcționat ca unsă la Congres, dar adevărata bătălie abia acum urmează. Surse din PNL sustin că Iohannis este cantitate neglijabilă în planul pe termen lung pe care l-a pus la cale Cooperativa. Această strategie poate fi rezumată în câteva punte majore:

 

 

 

1. Klaus Iohannis este doar un intermediar: fie ajunge la Cotroceni, fie pierde alegerile, el pleacă oricum. Calculele se fac pentru viitorul președinte al PNL, care, în planurile Cooperativei va fi Ludovic Orban. S-a zvonit că acesta s-a retras din cursă la aceste alegeri pentru că ar fi fost amenințat cu dosarele, dar din informațiile noastre, Orban a căzut la pace cu Cooperativa și s-au înțeles ca acesta să îi succeadă lui Iohannis.

 

2. PNL a învățat multe după alianța cu PSD. Liberalii vor să schimbe total partidul ca structură și să-l organizeze pe modelul PSD. Astfel, rolul lui Liviu Dragnea din PSD îi va reveni lui Marian Petrache, actual nr. 2 din PNL, iar baronii vor începe să joace un rol determinant în conducerea centrală a partidului.

 

3. Baronii vor să preia controlul PNL. Până acum, liderii puternici din teritoriu au stat la cutie, iar treaba de la centru era făcută de ”vedetele” din Parlament. Situația s-a schimbat după ultimul Congres, când mai mulți liberali ”vedetă” au fost lăsați pe dinafară, iar în locul lor au venit baronii locali.

 

4. Crin Antonescu va fi mazilit definitiv. Fostul lider al PNL este mazilit de baronii conduși de Teodor Atanasiu și nu va avea nicio șansă să fie candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Atanasiu are un cui împotriva lui Antonescu încă din 2012. Atunci, Teodor Atanasiu ar fi râvnit un loc de deputat, însă Antonescu l-a pus să candideze la Senat, iar emoțiile pentru intrarea în Parlament au fost considerabile.

 

5. PNL va adopta o nouă politică de racolări. După dezastrul provocat de venirea în partid a unor intelectuali precum Mircea Diaconu sau Daniel Barbu, care au fugit la primul examen mai dificil, liberalii au decis să nu mai caute intelectuali de acest gen.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.