11 persoane reţinute, în cazul de evaziune fiscală de la clinicile MEDAS

Publicat in Politica 05 Iulie 2014 4283 ori
Google+ WhatsApp
11 persoane reţinute, în cazul de evaziune fiscală de la clinicile MEDAS
11 persoane reţinute, în cazul de evaziune fiscală de la clinicile MEDAS

 

Patronii clinicilor Medas, soţii Simona Ateia şi Abd Halal Ateia, şi alte nouă persoane au primit ordonanţe de reţinere în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani în care au fost făcute, vineri, peste 70 de percheziţii.

 
 

Persoanele reţinute sunt Ateia Simona-Iolanda, Ateia Abd-Halal, Chiotan Dana-Iulia, Durlă Valentin-Ion şi Roşca Andrei-Petre, pentru evaziune fiscală, Olteanu Valentin, Coman Anca şi Cociaşu Maria-Voichiţa, Vlăduţ Mariana-Cristina, pentru complicitate la evaziune fiscală şi Badawy Shaaban şi Majed Mohamed T Majed pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

 

Din probele administrate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 - 2014 inculpaţii, în calitate de administrator de drept sau de fapt, au conceput o schemă de fraudare a TVA prin utilizarea mai multor societăţi comerciale. Toate tranzacţiile s-au desfăşurat între societăţi comerciale controlate de inculpaţi.

 

Prejudiciul adus bugetului de stat, ca urmare a rambursărilor ilicite de TVA, este de circa 162 milioane lei.
Prejudiciul adus bugetului de stat, ca urmare a înregistrărilor fictive în contabilitate, se ridică la circa 160 milioane de lei.

 

În cauză s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor inculpaţilor până la concurenţa prejudiciului produs.

 

Sâmbătă, nouă dintre inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

 

Sursa citată precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.